Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sier opp NTB-avtalen

Dagbladet har valgt å si opp avtalen med NTB og sparer millionbeløp ved å bytte til A-pressens nyhetsbyå ANB.

(Dagbladet.no): - Hovedårsaken til dette skiftet er at vi nå får et tilbud som kvalitativt er veldig godt, til en mye lavere pris, sier sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.

- Vi har vært fornøyd med NTB, og har et godt forhold til byrået, men denne gangen var de ikke konkurransedyktige nok, og vi sparer millionbeløp ved byråskiftet.

Tester systemet framover

NTB blir erstattet med nyhetstjenesten fra Avisenes nyhetsbyrå ANB. ANB inneholder blant annet tjenestene nyhetskalender, utenriksnyheter fra AP, nasjonale nyheter, nyhetsvarsling og forfallsregistre. Dette dreier seg altså ikke om bilder, Scanpix-avtalen fortsetter som tidligere.

- Er det noen forskjeller på disse to tjenestene?

- NTB har et noe mer omfattende tilbud på enkelte områder. Men nå har vi noen måneder til å teste ut systemet, og se hva slags tilleggstjenester vi eventuelt må kjøpe inn andre steder, sier Eriksen.

Sjefredaktøren ser at dette kan virke som et stor skifte, men understreker at mange andre store aviser klarer seg uten NTB.

- Så lenge vi er sikre på kvaliteten i tilbudet er ikke dette noe problem. Det er dessuten spennende og morsomt å samarbeide med andre, vi kan til og med bli bedre av å skifte samarbeidspartnere, sier Eriksen.

- Avtalen mellom ANB og Dagbladet markerer et tydelig trendskifte i det norske mediemiljøet. ANB har nå for første gang tatt steget ut i det «frie» markedet - ut over A-pressens aviser - som en reell konkurrent til NTB, sier Pål Bjerketvedt, sjefredaktør i NTB.

Avtalen med NTB utløper 1. april 2005, og i ANB er det glede:

- Dagbladet er blant Norges viktigste aviser og nyhetsformidlere. I ANB er vi stolte av å bli foretrukket som avisens byråforbindelse. Fra vår side oppleves det som en anerkjennelse av den nyhetstjenesten vi har utviklet siden 1998, og en bekreftelse på at tjenesten har både kvalitet og omfang som er god nok for de fleste medier i Norge, sier ANBs sjefredaktør og administrerende direktør Hallgeir Westrum i en pressemelding.

<B>MEDIEOVERVÅKER:</B> NTB erstattes av ANB i Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media