Sier opp NTB-avtalen

Dagbladet har valgt å si opp avtalen med NTB og sparer millionbeløp ved å bytte til A-pressens nyhetsbyå ANB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hovedårsaken til dette skiftet er at vi nå får et tilbud som kvalitativt er veldig godt, til en mye lavere pris, sier sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.

- Vi har vært fornøyd med NTB, og har et godt forhold til byrået, men denne gangen var de ikke konkurransedyktige nok, og vi sparer millionbeløp ved byråskiftet.

Tester systemet framover

NTB blir erstattet med nyhetstjenesten fra Avisenes nyhetsbyrå ANB. ANB inneholder blant annet tjenestene nyhetskalender, utenriksnyheter fra AP, nasjonale nyheter, nyhetsvarsling og forfallsregistre. Dette dreier seg altså ikke om bilder, Scanpix-avtalen fortsetter som tidligere.

- Er det noen forskjeller på disse to tjenestene?

- NTB har et noe mer omfattende tilbud på enkelte områder. Men nå har vi noen måneder til å teste ut systemet, og se hva slags tilleggstjenester vi eventuelt må kjøpe inn andre steder, sier Eriksen.

Sjefredaktøren ser at dette kan virke som et stor skifte, men understreker at mange andre store aviser klarer seg uten NTB.

- Så lenge vi er sikre på kvaliteten i tilbudet er ikke dette noe problem. Det er dessuten spennende og morsomt å samarbeide med andre, vi kan til og med bli bedre av å skifte samarbeidspartnere, sier Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.