Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sier Siv ikke kan kulturpolitikk

Trond Giske slår tilbake mot Frp-påstander.

KRITISERTE: Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot kulturminister Trond Giske og det nye Kulturrådet under dagens valgkamp-start i Bø i Telemark. FOTO: SCANPIX
KRITISERTE: Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot kulturminister Trond Giske og det nye Kulturrådet under dagens valgkamp-start i Bø i Telemark. FOTO: SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Frp-leder Siv Jensen sparket i gang Frp-valgkampen med en spiss tupp i retning av kulturministeren i Bø i Telemark i går.

- Trond Giske utnevner kompisene sine til medlemmer i Kulturrådet og ut fra partitilhørighet. Det vil vi endre på. Kunstnerne skal slippe å være langt nedi lomma på regjeringen, sa Siv Jensen.

Utnevnte dem selv
Det nye Kulturrådet ble presentert fredag, og i motsetning til tidligere, ligger nå retten til utnevnelser ene og alene i regjeringen, ikke hos Stortinget.

- Jeg synes det er veldig uheldig at han har tatt makta selv. Tidligere var det Stortinget, nå har han endret det. Det er nok et forsøk på å dra til seg makt, sier Jensen til Dagbladet.

- Du går ganske langt i å antyde kameraderi, er det noen spesielle du har i tankene?

- Nei, men dette er typisk Arbeiderpartiet. De bruker alt for å få folk med partiboka og tilhørighet til å fylle opp styrer og maktposisjoner. Det skal være ferdigheter, ikke meninger som skal gi plass, sier Jensen.

Avviser kritikken
Kulturministeren sier kritikken fra Jensen er usaklig og uinformert.

STARTET:  Carl I. Hagen, Siv Jensen og Per Sandberg under valgkampåpningen til Frp i Bø i Telemark i formiddag. FOTO: SCANPIX
STARTET: Carl I. Hagen, Siv Jensen og Per Sandberg under valgkampåpningen til Frp i Bø i Telemark i formiddag. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Jeg konstaterer at hun selv ikke kan underbygge det hun sier. En skulle forvente at noen med statsministerambisjoner holder seg på et visst nivå med utspillene sine, sier Giske til Dagbladet.

- Hva med kritikken om du nå har tildratt deg mer makt?

- Nå skal halvparten av medlemmene i rådet skiftes ut i 2010, og resten i 2012. Hadde vi ikke gjort endringen, ville jeg kunne valgt ni av ti for fire hele år. Nå er det i større grad opp til velgerne. Også her viser Jensen at hun ikke har fulgt med, men hun kan kanskje unnskyldes, kulturpolitikken er vel neppe det hun har satt seg mest inn i, sier kulturministeren.

Bygda og Bygdøy
Frp avsluttet sin ukelange ValgCamp i går, der mer enn tusen Frp'ere har samlet seg til kursing, ferie og underholdning. I går var det satt opp gratis busser fra nabokommunene for å frakte inn tilhengere til avslutningen foran kommunehuset i Bø telemarkskommunen.

De oppmøtte ble belønnet med kickoff, pølser, vafler og Torhild Sivertsen på scenen, før Jensen startet årets valgkamp med en hyllest til bygdenorge.

- Se på statsminister Jens Stoltenberg. Han hadde sin oppsummering på Bygdøy, Oslos vestkant. Men vi er her. Fordi bygda er bedre enn Bygdøy, sa Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling