Sier Siv ikke kan kulturpolitikk

Trond Giske slår tilbake mot Frp-påstander.

KRITISERTE: Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot kulturminister Trond Giske og det nye Kulturrådet under dagens valgkamp-start i Bø i Telemark. FOTO: SCANPIX
KRITISERTE: Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot kulturminister Trond Giske og det nye Kulturrådet under dagens valgkamp-start i Bø i Telemark. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Frp-leder Siv Jensen sparket i gang Frp-valgkampen med en spiss tupp i retning av kulturministeren i Bø i Telemark i går.

- Trond Giske utnevner kompisene sine til medlemmer i Kulturrådet og ut fra partitilhørighet. Det vil vi endre på. Kunstnerne skal slippe å være langt nedi lomma på regjeringen, sa Siv Jensen.

Utnevnte dem selvDet nye Kulturrådet ble presentert fredag, og i motsetning til tidligere, ligger nå retten til utnevnelser ene og alene i regjeringen, ikke hos Stortinget.

- Jeg synes det er veldig uheldig at han har tatt makta selv. Tidligere var det Stortinget, nå har han endret det. Det er nok et forsøk på å dra til seg makt, sier Jensen til Dagbladet.

- Du går ganske langt i å antyde kameraderi, er det noen spesielle du har i tankene?

- Nei, men dette er typisk Arbeiderpartiet. De bruker alt for å få folk med partiboka og tilhørighet til å fylle opp styrer og maktposisjoner. Det skal være ferdigheter, ikke meninger som skal gi plass, sier Jensen.

Avviser kritikkenKulturministeren sier kritikken fra Jensen er usaklig og uinformert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer