#metoo

Sier unnskyld etter utskjelt anti #metoo-opprop, men ikke til alle

Står for brevet som ble trykket i Le Monde.

- UNNSKYLD: Den franske skuspilleren Catherine Deneuve mener seg misforstått etter oppropet forrige uke. Foto: NTB Scanpix
- UNNSKYLD: Den franske skuspilleren Catherine Deneuve mener seg misforstått etter oppropet forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skuespiller Catherine Deneuve (74) sier unnskyld til ofre for seksuelle overgrep dersom noen er såret eller støtt etter at hun tok del i et kollektivt kronikkopprop i den franske storavisa Le Monde, melder The Guardian.

Over 100 kvinner innen landets underholdningsbransje, kulturliv og akademia gikk forrige uke hardt ut mot #metoo-bevegelsen og mente den bidro til heksejakt på menn.

Skuespilleren står fortsatt for meningsinnholdet i brevet, sier hun, men går ut med en ny kommentar etter at flere kvinner som skrev under det samme brevet har begynt å uttale seg på egen hånd i media. Samtidig avviser hun de mange uønskede tilbakemeldingene fra «konservative, tradisjonalister og rasister».

- Jeg skrev under på oppropet fordi jeg er i mot lynsjingen av menn beskyldt for upassende oppførsel i media, men nå er det nødvendig å gå ut offentlig igjen å understreke at jeg ikke er enig i hvordan enkelte har tatt seg frihet til å utvide brevets meningsinnhold i media. De ødelegger beskjeden vi ønsket å gi, skriver Deneuve i en kronikk i Libération,

Blant annet refererer hun til en tidligere radiovert, Brigitte Lahaie, som under en opphetet debatt på kanalen BFMTV uttalte at «kvinner kan oppnå orgasme under voldtekt», skriver The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer