Sier unnskyld til alle norske fans

Austin Mahone (20) avlyste konserten han skulle hatt i Oslo i fjor. Nå beklager han.

SUKSESSFAKTOREN: Fjorten år gammel la Austin Mahone ut sin første video på YouTube. Det førte ham til stjernehimmelen og ønsket om å bli minst like stor som Justin Bieber. Foto:  Larry Marano / NTB Scanpix
SUKSESSFAKTOREN: Fjorten år gammel la Austin Mahone ut sin første video på YouTube. Det førte ham til stjernehimmelen og ønsket om å bli minst like stor som Justin Bieber. Foto:  Larry Marano / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Jeg har den samme drømmen jeg alltid har hatt. Jeg vil bli verdens største musikkstjerne og gjøre folk glade.

Austin Mahone er på telefon fra Los Angeles der han bor. Like før jul slapp han sitt siste musikkprosjekt på Spotify, en mixtape med åtte låter og tittel «ForMe+You», der han samarbeider med rapartistene Pitbull, Juicy J og 2 Chain.

- Det er fantastisk. Folk elsker det, sier tjueåringen.

I april i fjor skulle han stått på Sentrum Scene i Oslo, som en del av sin første, turnè på egenhånd. Så, to uker før konserten, kom beskjeden ingen fans ønsker å høre, konserten var avlyst.

- Det var noen tidsplaner på turneen som vi ikke fikk til å gå opp. Jeg beklager virkelig, men ikke bekymre dere, jeg kommer tilbake. Jeg vet bare ikke når, sier han.

Mannen med følgere

Hvis du nå lurer på om dette er en fyr du burde ha hørt om, kan tallene tale for seg: Dette er popstjerna som har over 10 millioner følgere på Instagram, over 9,7 millioner følgere på Twitter og 13,2 millioner på Facebook.

Austin Mahone fra Texas var fjorten år gammel da han la ut sin første musikkvideo på YouTube, det var i 2010.

- Den gang visste jeg ikke hva det skulle bli til, jeg gjorde det bare for moro skyld, og så ble det til det jeg er i dag. Nå kan jeg reise over hele verden. Det er masse hardt arbeid, men også mye moro. Jeg liker det jeg gjør, og jeg skal bli større.

I 2011 postet Mahone en video der han gjorde en coverversjon av Justin Biebers «Mistletoe». Han er da også blitt sammenlignet med Bieber utallige ganger.

MODELLEN: Austin Mahone har jobbet som modell, her opptrer han under et show for Dolce Gabbana under årets moteuke i Milano. Foto: Giuseppe Cacace / NTB Scanpix
MODELLEN: Austin Mahone har jobbet som modell, her opptrer han under et show for Dolce Gabbana under årets moteuke i Milano. Foto: Giuseppe Cacace / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke hørt det på en stund, men det er kult. Jeg vil bli like suksessful som ham, minst. Men jeg går min egen vei.

Jordnær type

- Hva er det beste rådet du har fått med deg på denne veien?

- Forbli ydmyk. Være nær familien min. Ikke brenne noen broer. Og å behandle folk med respekt.

Han ler kort gjennom røret, og sier det ikke er vanskelige råd å følge. At det bare er å være seg selv.

- Det handler om å være jordnær.

- Og hva gjør deg glad?

- Familien min , vennene mine, musikken. Og enchilladas og pizza. Visste du at det var den nasjonale pizzadagen i går? Likevel tok jeg ikke så mye som en bit. Det var tøft, men jeg driver og spiser sunt for tida. Unngår karbohydrater og trener mye.

MTV-vinner

Austin Mahone har vært klesmodell, han har spilt inn reklame for McDonalds, laget låt med rapperen Flo Rida, og i 2013 spilte han inn en musikkvideo til sin egen sang «What About Love». Den videoen vant MTV's Artists to Watch på MTV Video Music Awards.

I 2015 kom hans første gratis nedlastbare mixtape, som han kalte «This Is Not The Album», og året før spilte han på VG-lista på Rådhusplassen foran elleville fans, og sendte i etterkant ut en twittermelding der han proklamerte at han elsket Norge.

Det gjør han nå også. Og sine fans.

- Dere er fantastiske. Jeg gleder meg til vi møtes igjen. Jeg elsker dere, sier han før neste telefonintervju venter.