Sigar-Sveaas gjør homo-butikk

Investoren tror det er penger i homser.

- Han støtter saken, tror det er mulig å tjene penger på oss, og så vil han ha det moro, sier redaktør i Blikk, Arne Walderhaug, til Dagbladet.

Den mediesky investoren Christen Sveaas - best kjent som mannen med solbriller og sigar - satser på medier.

Månedsavisa Blikk, som Sveaas nå satser en håndfull millioner på, mottas i «diskré forsendelse» av 4000 abonnenter én gang i måneden. Nå er målet å bli minst dobbelt så store, forsikrer redaktør Walderhaug.

Livsstil

Med sine fem millioner kroner eier Sveaas halvparten av aksjene i Blikk AS etter generalforsamlingen i selskapet i går. Redaktør Arne Walderhaug innrømmer overfor Dagbladet at Sveeas med dette redder avisa fra økonomisk ruin.

Bakgrunnen for Sveaas' engasjement er at han sammen med andre rikinger her til lands mottok et klassisk tiggerbrev like før jul fra en «gruppe uavhengige journalister som lenge har visst at Blikk har beveget seg på kanten av stupet» .

Hvem disse journalistene er, vil ikke Walderhaug svare på.

- Poenget er at Christen Sveaas beit på. Men han ville mer enn bare å gi en liten gave.Han tilbød oss å lage den avisa vi alltid har hatt lyst til, men ikke hatt råd til, sier Walderhaug.

Nøktern

- Hvordan var det for en konkurstruet redaktør å få fem millioner?

- Jeg er en jordnær og nøktern mann som ikke går og drikker meg full selv om jeg vinner i Lotto. Det tok ærlig talt litt tid før det virkelig sank innover meg.

- Hvorfor gjør Sveaas dette?

- Han vil tjene penger - samtidig synes han det er moro, svarer Walderhaug.

- Moro?

- Ja, ville det ikke vært moro om en homoavis tjente penger? Ser vi på utviklingen internasjonalt er ikke det en utenkelig tanke. Det er spennende at en av Norges mest suksessrike investorer tror det er mulig å tjene penger på dette segmentet. Vi når en kjøpesterk gruppe som sjelden har forsørgerforpliktelser og som har mange interessefelt. Samtidig har Sveaas klart uttrykt at han støtter målsettingen vår.

- Som er?

- At homofile og lesbiske skal få en bedre posisjon i samfunnet.