GIR SEG: Mangeårig programleder i «God morgen Norge», Signe Tynning, gir seg. Her sammen med Reidar Buskenes, Vår Staude og Peter Moi Bubresko. Foto: TV 2
GIR SEG: Mangeårig programleder i «God morgen Norge», Signe Tynning, gir seg. Her sammen med Reidar Buskenes, Vår Staude og Peter Moi Bubresko. Foto: TV 2Vis mer

Signe Tynning slutter som programleder

Forlater tv-skjermen etter 15 år.

(Dagbladet): Hun er den av programlederne som har vært en del av «God morgen Norge» lengst. Ifølge TV 2 har hun i løpet av sin tid i programmet lagt omlag 2000 direktesendinger bak seg.

Men nå gir Signe Tynning (52) seg, etter 15 år som programleder i TV 2s populære morgenprogram.

- De to siste årene har det vært et tema jeg og mine sjefer har snakket åpent om, og nå har jeg funnet ut at tiden er inne. Årene som God morgen Norge-programleder har vært fantastiske. Jeg har hatt det gøy på jobb hver eneste dag - tross tidlige morgener. Det har rett og slett vært en jobb som har passet til den jeg er, sier Tynning til TV2.no.

Overtar etter Signe Ifølge TV 2 blir tar nyhetsanker Cathrine Fossum Hovdan (37) over programlederrollen fra høsten. Hun har jobbet i TV 2 i en årrekke og begynte i kanalen under oppstarten av Nyhetskanalen i 2007. 

Signe Tynning går imidlertid ikke langt når hun nå skifter jobb. Hun vil fortsatt være en del av redaksjonen.

Redaktør for «God morgen Norge», Karianne Solbrække synes det er vemodig at Signe Tynning forlater programlederrollen.

- Tenk for et maraton Signe Tynning har gjennomført som programleder. Det finnes knapt en programleder i Norge som har ledet flere direktesendinger enn henne. I 15 år har hun stått opp midt på natten for å gi våre trofaste seere et tre timer langt direkteprogram. Hun har betydd enormt mye for «God morgen Norge» gjennom disse årene, ikke minst i konkurransen med NRK, hvor TV 2 nå står igjen med landets eneste aktualitetsmagasin om morgenen. Jeg synes det er vemodig at hun nå gir seg, men som hun selv sier - det er en tid for alt.

Bekymrer seg ikke Annenhver uke i 15 år har Signe Tynning vært på jobb fra klokken fem om morgenen.

- Hun har blitt en viktig del av nordmenns seervaner. Hun har et eget håndlag med seeren, i tillegg til at hun er veldig kreativ og oppdatert.  

I fjor hentet «God morgen Norge» inn Espen Fiveland fra nyhetene. Nå erstatter Cathrine Fossum Hovdan Signe Tynning. Også hun nyhetsanker.

- Dere får et yngre lag av programleder nå, hvordan tror dere de eldre seerne vil reagere på det?

- Jeg er ikke bekymret for å miste eldre seere, for jeg tenker at de eldre blir stadig yngre — og de vil alltid være opptatt av de viktige og gode historiene. Det viktigste for «God morgen Norge» å være aktuelle på morgenen. Cathrine Fossum har et solid fundament som journalist, men hun har også en varme og sjarme som er viktig for God morgen Norge,  sier Karianne Solbrække.

TAR OVER:  Nyhetsanker Cathrine Fossum Hovdan tar over etter Signe Tynning som programleder for God morgen Norge. Foto: TV 2.
TAR OVER: Nyhetsanker Cathrine Fossum Hovdan tar over etter Signe Tynning som programleder for God morgen Norge. Foto: TV 2. Vis mer