Signerer babyer

Tolv år, en håndfull bandmedlemmer og flere titalls millioner solgte album etter starten, signerer Linkin Park babyer og dropper ungdomsskole-reunion.

• Se videoen til «What I\'ve Done» her

LOS ANGELES (Dagbladet) -  De siste to ukene har vi jobbet 14 timer i døgnet. Det er nesten litt nedtur, vi trodde vi skulle slappe av når vi fikk suksess.

De to skolekameratene Brad Delson (gitar) og Mike Shionda (vokal) sitter i sola utenfor en av bungalowene på rockehotellet Sunset Marquis i West Hollywood, Los Angeles, og gliser.


-  Vi fikk det som skulle være den ferdige versjonen av CD-en i går. Så oppdaget vi at det var en 10 sekunders pause i en av låtene.

I bungalowen nedenfor kommer rockeverdens svar på en blondine - ei jente med farget svart hår - ut porten sammen med den tidligere narkomane Red Hot Chilli Peppers-gitaristen Dave Navarro. Selv er Linkin Park gutta kjent for å ha rent mel i posten.

-  Det er nok morsommere å lese om, enn å leve det livet der. Det høres egentlig helt fryktelig ut.

Tredje studioalbum

14. mai kommer Linkin Park med sitt tredje studioalbum, «Minutes to Midnight». De har store sko å fylle etter at førstealbumet solgte 24 millioner.

-  Hæ? Nei, det solgte bare 18 millioner, sier Mike.

 NYTT ALBUM:  Først og fremst ville vi lage et bra album, sier Mike Shionda og Brad Delson i et intervju med Dagbladet. Linkin Parks nye CD kommer 14. mai. Foto: WARNER MUSIC
NYTT ALBUM: Først og fremst ville vi lage et bra album, sier Mike Shionda og Brad Delson i et intervju med Dagbladet. Linkin Parks nye CD kommer 14. mai. Foto: WARNER MUSIC Vis mer

-  Nei, det var vel 22 millioner, mener Brad.

-  Shit, hør på oss, vi krangler om albumet har solgt 18, 22 eller 24 millioner. De ler.-  Det føles som om det ikke har skjedd. Det er surrealistisk. Hvem solgte vi alle de skivene til, undrer Mike.

For det stoppet ikke med debuten Hybrid Theory. Andrealbumet «Meteora» som kom i 2003 solgt også over 10 millioner eksemplarer. Men etter et samarbeid med rapstjernen Jay-Z på slutten av 2004 har det vært forholdsvis stille rundt gutta i Linkin Park.

-  Vi vurderte aldri å splitte bandet. Men etter Meteora var vi utslitte av all turneringa. Det var digg med en pause, slik at det føltes friskt når vi begynte å jobbe sammen igjen.

Rick Rubin produserer

Og for det nye albumet har de virkelig hentet inn hjelp på høyeste nivå. Superstjerneprodusenten Rick Rubin, som tidligere har jobbet med folk som Johnny Cash, Run DMC, Red Hot Chilli Peppers og AC/DC, har sittet bak spakene.

-  Vi hadde 150 låter, nå har vi 13 igjen som skal med på albumet, forteller Mike.

-  Musikalsk sett er dette albumet et nytt kapittel, fastslår Brad.

-  Dere er ikke nervøse for å følge opp to så suksessrike album?

-  Ser vi nervøse ut, flirer Mike.

Han mener bandet har taklet suksessen bedre enn noen av fansen.

-  Det var en fyr som på død og liv skulle ha meg til å signere babyen sin. Til slutt ga jeg meg og lagde en krusedull.-  Hvor?

-  På ryggen.

Brad med hvit manns afro og Mike med solbriller og militærklipp mener de som har forandret seg mest er folka rundt bandet.

-  Vi skippet ungdomsskole-reunionen vår, vi bestemte oss for at vi var opptatte den kvelden.

-  Dere skipper også Norge, igjen, på den nye turneen.

-  Fuck! Vi veit ikke engang hvor vi skal spille. Kan du ikke be noen ringe agenten som booker Europa for oss? Han heter Scott Thomas.Mike Shionda tar en slurk av koppen med norsk Voss-vann.

-  Veit dere egentlig noe om Norge?

-  «Take On Me» er favorittlåten min.

• Se videoen til «What I\'ve Done» her