ELSKET ARTIST:  Prince på Roskildefestivalen i 2010. Nå skal godsakene igjen ut til folket, etter at Prince omsider har kommet til enighet med sitt gamle plateselskap.  Foto: Eirik Helland Urke
ELSKET ARTIST: Prince på Roskildefestivalen i 2010. Nå skal godsakene igjen ut til folket, etter at Prince omsider har kommet til enighet med sitt gamle plateselskap. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Signerer med slave-plateselskap

Hva har skjedd med Prince? Nyheten er uansett god.

(Dagbladet): At Prince skal ha undertegnet en omfattende avtale med Warner Bros Records, det mektige plateselskapet som han brøt med for 20 år siden, er nesten ikke til å tro. Men nyhetene kommer fra BBC og skal være korrekt.

Mange dedikerte Prince-fans vil garantert juble over nye utgivelser av gamle, geniale Prince-plater, som nå vil komme.
  
De som elsker Prince husker selvsagt — og var virkelig fortvilet over — perioden hvor man ikke lenger kunne kalle artisten Prince, men derimot flere andre mindre heldige navn.

Striden med det mektige plateselskapet var nemlig så bitter og langvarig, at Prince kalte seg selv for en slave, og til at han i perioden fra 1993 til 2000 omtalte seg som The Artist Formerly Known As Prince eller TAFKAP eller bare The Artist.    

Bitter strid Bakgrunnen var at den eksentriske artisten i 1993 havnet i rettssalen med plateselskapet Warner Bros. De kranglet om rettighetene til Princes utgivelser, hvilke artisten krevde full kontroll over — men ble møtt av den mektige platebransjens beinharde advokater.

Kalte seg «slave» Under rettssaken stilte Prince med ordet «slave» skrevet over kinnet, noe som som enkelte oppfattet  som noe barnslig.

Han kommenterte navneendringen med at det var hans mor som ga ham navnet Prince, men at Warner Bros. hadde stjålet navnet og hadde gjort det til sitt varemerke og brukte det akkurat slik de ville for å selge musikken han skapte - i strid med hans ønsker.

Purle Rain igjen Nå sier Prince at den nylig inngåtte avtalen vil sørge for en re-lansering av hans klassiske album «Purple Rain«» til feiringen av 30-årsjubileumet.

Han opplyser at et nytt studio-album også er på vei, og at både Warner Bros Records og Eye er fornøyd med resultatet av forhandlingene og partene nå «ser fram til et fruktbart samarbeid».  

«Purple Rain» kom i 1984, og albumet vil nå gjennomgå en lekker oppfrisking. 
Vanvittige suksesser Prince signerte med Warner Brothers records i 1977 og ga ut sin største album — blant disse «Purple Rain», «Sign O The Times» og musikken til Tim Burton's Batman-film i 1989.

Men da «Diamonds and Pearls» kom i 1991, hadde forholdet surnet.

Prince mente at han hadde rett til å eie de originale master-tapene for sine egne hit-album.
-Tar fra en mann drømmene - Folk mener jeg er en tosk som skriver «slave» over ansiktet mitt, fortalte han Rolling Stone magazine in 1996. Men hvis jeg ikke kan gjøre det jeg ønsker å gjøre, hvem er jeg da? Når man tar fra en mann drømmene hans, blir han en slave.