Signerte til krampa tok dem

I går skrev «Idol»-finalistene autografer og kastet karameller til fansen blant vaskemaskiner og kaffetraktere.

OSLO/DRAMMEN (Dagbladet): - Jeg skulle gjerne fått øvd litt mer, sa Margaret Berger da Dagbladet møtte henne og Sandra Lyng Haugen på Lambertseter senter i går.

Dagen var satt av til å skrive autografer og gi ut klemmer og karameller til fans i seks elektrobutikker på Østlandet. Stemmesanking vil noen kalle det.

En time og to hundre autografer seinere, bar det videre til Oslo sentrum og Drammen for to nye autografskrivingsøkter.

I Drammen var pågangen for å møte de to «Idol»-jentene stor. Køen var lang, og mange fikk ikke møtt sine idoler.

Presseansvarlig for «Idol», TV2s Bjarne Laastad, kan fortelle at deltakerne står fritt til å ta oppdrag på egen hånd, men at det er knapt med tid til dette. Dersom de tar på seg private oppdrag, får de beholde pengene, men oppdrag i TV2-regi er ubetalt. Det er opp til artistene selv å avgjøre hvor mye de skal ta seg betalt for private opptredener.

- Dette er en del av sponsoravtalen vår. Vi ble tidlig forespeilet at vi får mer igjen for sponsorpengene enn logoen vår på tv-skjermen, sier markedssjef Kirsti Berg i Euronics, som er en av sponsorene.

- Vi prøver å få mest mulig effekt ut av sponsingen. Derfor prøver vi å trekke «Idol» inn i butikkene, sier en fornøyd markedssjef.

STILLE I OSLO: I Drammen var det stor pågang, men det var få som møtte opp for å treffe «Idol»-deltakerne Sandra Lyng Haugen (t.v.) og Margaret Berger i Oslo sentrum. Dermed grep de muligheten til å slappe av litt mellom slagene. Men Margaret skulle gjerne hatt mer tid til å øve.