Sigourney Weaver i samtaler om ny Harald Zwart-film

- Det ser veldig lovende ut.

ALIEN-STJERNE: Sigourney Weaver spilte Ripley i de fire «Alien»-filmene. Foto: Fox
ALIEN-STJERNE: Sigourney Weaver spilte Ripley i de fire «Alien»-filmene. Foto: FoxVis mer

Allerede før Harald Zwart har hatt premiere på sin nyeste Hollywood-film «The Mortal Instruments: City of Bones», har han påbegynt arbeidet med oppfølgeren «The Mortal Instruments: City of Ashes» som skal spilles inn til høsten.

Der skal stjerna Sigourney Weaver (63), som er best kjent for «Alien»-filmene, etter all sannsynlighet spille en av rollene.

Det skriver Hollywood Reporter i dag.

- Vi er i forhandlinger og det ser veldig lovende ut. Sigourney Weaver er stor stjerne, og jeg er fan av henne. Da Veslemøy og jeg nettopp traff henne i New York, så vi Broadway-stykket hennes, og så gikk vi ut og spiste etterpå og diskuterte film nummer to, sier Zwart til VG.

«City of Bones», den første filmen, som ennå ikke har hatt premiere, er filmatiseringen av Cassandra Clares første «The Mortal Instruments»-roman, som handler om ungjenta Clary Fray som blir dratt inn i en rekke overnaturlige ubehageligheter etter at moren hennes blir kidnappet av demoner, og hun selv oppdager at hun har demonjeger-evner.

Clary blir spilt av Lily Collins, blant annet kjent fra fjorårets ene Snøhvit-film «Lille speil på veggen der». Hun er også datter av musiker Phil Collins.

Moren til Clary blir spilt av «Game of Thrones»-aktuelle Lena Heady, og kjekkasen Clary drar på demonjakt sammen med blir spilt av Jamie Campbell Bower som også var med i «Twilight: Breaking Dawn»-filmene.

Filmen føyer seg inn i rekken av adapsjoner av romaner med en hengiven fanskare av tenåringer, som «Twilight» og «The Hunger Games»-filmene.

Da det i fjor ble klart at Zwart skulle stå for regien, var forfatteren av bøkene svært fornøyd med valget.

- Harald er fantastisk. Jeg har fløyet til LA for å møte ham, produsenten og screenwriteren. Harald har mer energi enn noen jeg har møtt, sa Cassandra Clare den gang.

Filmen har premiere 23. august i år.

Fra før har Zwart blant annet regissert Hollywood-produksjonene «One Night At McCool's», «Agent Cody Banks» og nyversjonen «The Karate Kid», samt de norske filmene «Lange Flate Ballær» en og to.

Vis mer