Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sigøynerpunk

Stavangerbandet Wünderkammer presenterer nye låter på hjemmebane i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wünderkammer er «Detektor»-regissør Pål Jackmans musikalske hjertebarn. Etter å ha hørt debuten «Wünderkammer» saumfarte Dagbladets anmelder skuffen etter flammende adjektiver:

«En musikalsk kulelyn er på vei over landet fra Stavanger-kanten. Det heter Wunderkammer, og debut-CD-en lukter «øyeblikkelig klassiker» så det river som en ilderfarm i nesa».

Slike ord blir det en sekser av. Nå spiller Wünder-mannskapet inn ny skive, og det er ingen vits å rote for mye med en seirende formel.

- Det går mye i det samme som på den første platen: Endel sanger i sigøyneraktig- og deromkring europeiskklingende musikkdrakt samt noen mer rocka saker. Og for første gang har vi med en blues. Jeg kaller det iallfall blues. En humpetittenblues, sier låtskriver, gitarist, vokalist pluss diverse til Stavanger Aftenblad.

I kveld stiller Jackman & Co på Checkpoint Charlie i Stavanger, og de frammøtte får se et band som trives godt på en scene.

«Tango, punk, sigøynermusikk, jazz og enda mye mer er ingredienser i Wunderkammers musikk. Likevel låter det aller mest som syrete rock», mente Dagbladet og kastet terning fem for bandets opptreden under Øyafestivalen sommeren 1999.

Wunderkammer stiller med følgende besetning: Pål Jackman, Morten Jackman, Johan Egdetveit, Øyvind Storesund, Gjertrud Økland, Børge Fjordheim og Rohald Gilje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!