DUKKET OPP I OPERAEN: Sigvart Dagsland deltok på ekstranumrene på Bjørn Eidsvågs konsert i Operaen, og ble møtt med rungende applaus da var tilbake på scenen - fem måneder etter den alvorlige bilulykken. Foto: Lars Eivind Bones

Sigvart Dagsland tilbake på scenen: - Jeg glemte smerten da jeg sang

Tilbake på scenen etter bilulykken.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artist Sigvart Dagsland gjorde en overraskelsesopptreden under Bjørn Eidsvågs konsert i Operaen i kveld, om lag fem måneder etter at han og to bandmedlemmer var i en alvorlig bilulykke i januar.

Dagsland dukket opp på ekstranumrene, til rungende applaus fra publikum. Artisten, som har vært gjennom opptrening etter å ha pådratt seg store bruddskader, støttet seg på en stokk på veien inn på scenen.

- Jeg glemte smerten da jeg sang, sier Sigvart Dagsland til Dagbladet etter konserten.

Takket Eidsvåg

Sammen sang de to artistene en av Dagslands mest kjente låter, «Alt eg såg». Framføringen ble møtt med trampeklapp.

- Takk for at du er så sjenerøs og lar meg få komme, sa Dagsland fra scenen, før artistene sammen framførte Eidsvågs «Eg ser».

VARMT: Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg framførte hverandres låter sammen, blant dem en rolig og alvorlig versjon av Eidsvågs «Eg ser». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARMT: Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg framførte hverandres låter sammen, blant dem en rolig og alvorlig versjon av Eidsvågs «Eg ser». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dagsland brakk tolv bein og knuste ankelen da bilen han satt i frontkolliderte med en annen bil på riksvei 3 ved Kolomoen rundt klokken 21.45 den 17. januar. Han ble sittende fastklemt i tre kvarter før ambulansen fikk ham ut.

Artisten fikk tolv brudd, lå på sykehuset i en måned og måtte gjennomgå flere omfattende operasjoner.

Da Dagbladet møter Dagsland og Eidsvåg etter konserten, forteller begge at det ble en følelsesladet opplevelse.

- Jeg har grugledet meg til denne kvelden. Jeg håpte at jeg ville fikse det, sier Dagsland.

- Det ble veldig sterkt. Jeg ble overveldet av følelser, sier Bjørn Eidsvåg.

De to artistene annonserte også en felles turné til høsten under konserten.

Dagsland forteller at han nå skal bruke juni og juli på å lære seg å gå uten stokk.

- Hvilke følelser har du gått gjennom de siste månedene?

- Alt fra at jeg har følt meg helt hjelpeløs, til at jeg ikke tror livet vil bli som før, til en enorm positivisme når jeg har fått høre at jeg blir bedre. Det har vært en reise av følelser, der musikken har vært viktig for meg, sier Dagsland til Dagbladet.

Skrev låt om opplevelsen

Dagsland forteller at han har skrevet to nye låter i løpet av de siste månedene, blant annet en salme til Olavsfestdagene.

54-åringen har tilbrakt flere måneder på Nordås behandlingssenter utenfor Bergen etter ulykken.

Dagsland kom rett til Operaen fra Stavanger konserthus, der han spilte tidligere i dag. Der delte han scenen med sitt faste band og et kor på 300 mann, i forbindelse med landsfestivalen til Norges Korforbund.

- Ville gjøre noe ekstra

I OPERAEN: Bjørn Eidsvåg med band og gjester hadde konsert i Operaen lørdag kveld. Foto: Lars Eivind Bones
I OPERAEN: Bjørn Eidsvåg med band og gjester hadde konsert i Operaen lørdag kveld. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Arenaen for comebacket i Oslo var Bjørn Eidsvågs aller første opptredener i Operaen. Eidsvåg holdt også konserter fredag og lørdag ettermiddag, men fikk altså ikke med seg Dagsland før på den siste konserten.

- Jeg hadde veldig lyst til å få til noe ekstra da jeg fikk vite at Sigvart var oppe og stå igjen, sier Eidsvåg.

Begge ler da Eidsvåg forteller om en idé om at han skulle rulle Dagsland inn på scenen i rullestol, gjøre en håndspåleggelse og få Dagsland til å reise seg og gå igjen.

HUMOR: De to kameratene gikk fra en følelsesladet opptreden på scenen, til spøk og latter backstage etter konserten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HUMOR: De to kameratene gikk fra en følelsesladet opptreden på scenen, til spøk og latter backstage etter konserten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

De to artistene har hatt dialog på SMS, og gjennom Dagslands kone Karoline Krüger, i perioden etter ulykken. Eidsvåg forteller at han skjønte at Dagsland var på vei tilbake da han begynte å ha en humoristisk tone rundt ulykken i meldingene sine.

Eidsvåg hadde også med saksofonisten Bendik Hofseth som gjesteartist under konserten lørdag kveld. Ellers kunne Eidsvåg by på både klassikere og nye låter, samt humoristiske kommentarer om låttekstene på flere sanger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer