Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filminnspilling i Ørsta:

- Sikker på at det er «Black Widow»

Marvel-fan og lokalmann Dave King er overbevist om at dette bekrefter hvilken film som spilles inn på Sæbø. Mye tyder på at han har rett.

BLUE BAYOU: «Blue Bayou» er arbeidtittelen på filmen «Black Widow» fra Marvel-universet. Det er Scarlett Johansson som spiller rollen som Black Widow-karakteren Natasha Romanova. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet og NTB Scanpix
BLUE BAYOU: «Blue Bayou» er arbeidtittelen på filmen «Black Widow» fra Marvel-universet. Det er Scarlett Johansson som spiller rollen som Black Widow-karakteren Natasha Romanova. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØRSTA (Dagbladet): Svært mye tyder på at det er Scarlett Johansson-filmen «Black Widow» som skal spilles inn i den lille sunnmørsbygda Sæbø. Det har også begynt å komme inn rapporter fra folk som mener å ha sett noen som kan være Scarlett Johansson, som Sunnmørsposten melder tirsdag kveld.

Det er nå to dager siden store produksjonstrailere begynte å rulle inn på parkeringsplassen foran bygdas eneste hotell. Etter spekulasjoner i media, gikk linjeprodusent Per Henry Borch ut og avkreftet ryktene om en mulig «Bond»-film. Samtidig bekreftet han at det var en film av internasjonalt kaliber.

BB-SKILT: Det er hengt opp skilt flere steder i Sæbø med henvisning til «location 1» og «location 2». «BB» står trolig for filmens kodenavn, «Blue Bayou». Foto: Christian Roth Christensen
BB-SKILT: Det er hengt opp skilt flere steder i Sæbø med henvisning til «location 1» og «location 2». «BB» står trolig for filmens kodenavn, «Blue Bayou». Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Jeg er sikker

Det siste døgnet har både journalister og lokalbefolkning fundert i hva slags film som skal spilles inn. Nå virker det som om lokalmann og Marvel-fan Dave King har funnet svaret.

Da han stoppet i bygda tidligere på dagen tirsdag, oppdaget han nemlig et papirskilt på en av trailerne med teksten «Blue Bayou» i speilvendt skrift. Det er fra tidligere kjent som filmens arbeidstittel.

- Ja, jeg er sikker på at dette er den nye Marvel-filmen «Black Widow». Allerede i februar ble det kunngjort at arbeidstittelen for filmen er «Blue Bayou». Så da jeg så skiltet, falt alle bitene på plass for meg, sier han til Dagbladet.

STENGER: Skiltet merket med lokasjon 2 peker rett mot Joker-butikken til Thorbjørn Slettedal. Han holder butikken stengt deler av onsdag, men er hemmelighetsfull om hva som egentlig skal skje der inne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STENGER: Skiltet merket med lokasjon 2 peker rett mot Joker-butikken til Thorbjørn Slettedal. Han holder butikken stengt deler av onsdag, men er hemmelighetsfull om hva som egentlig skal skje der inne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Stor Marvel-tilhenger

Dave King har bodd i Volda og undervist ved animasjonsutdanningen de siste ni åra. Han driver også en egen film- og kulturblogg, «Out of Dave's head».

- Jeg er veldig begeistret for at filmen spilles inn her. Jeg er en stor tilhenger av Marvel-serien. Jeg har en samling med tusenvis av gamle tegneserier, og er en stor tilhenger av filmene, sier han, og fortsetter:

- At de spiller inn store Hollywood-filmer her, er en stor boost for norsk filmindustri. Det er fantastisk å se Norge blir brukt til dette.

BOND ELLER IKKE BOND?: Dette tror innbyggerne i lille Sæbø om filminnspillingen som skal finne sted i bygda. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Er det Scarlett?

Rob Hardy, som på filmdatabasen IMDb er listet som fotograf for «Black Widow», postet i april et innlegg på Instagram som støtter denne teorien. «Hjørundfjorden. Norsk rekognosering», skriver han, og legger ved et bilde av fjorden og de snødekte toppene som omslutter den lille sunnmørsbygda.

Tirsdag kveld rett før 17.00 landet et innleid privatfly på Ålesund lufthavn, i helikopteravstand fra Ørsta kommune, der Sæbø ligger. Flyet tok av fra Farnbourough airfield tirsdag ettermiddag. Den flyplassen ligger bare 40 minutters kjøretur fra Pinewood studios i England.

Kort tid etter begynte de første rapportene fra lokalpressen å komme: - Er dette Scarlett Johansson? Spør Sunnmørsposten. Bildet deres viser en ung kvinne, med ansiktstrekk ikke ulikt Johanssons, som sitter i baksetet av en mørk personbil.

Det er ventet at det skal skje mer på filmsettet i nattetimene i kveld, ettersom Statens vegvesen har gitt tillatelse til å stenge Sæbø sentrum i 15-minutters intervaller fra og med 05.00 onsdag morgen.

Ingen kjent premieredato

Black Widow, er en karakter som mange allerede kjenner fra Marvel-universet. Scarlett Johansson spiller rollen som Black Widow, eller Natasha Romanova, som hun egentlig heter i den kommende filmen.

Ifølge filmdatabasen IMDb står også Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour og O-T Fagbenle på rollelista, mens australske Cate Shortland har regi. Det bekrefter også David Harbour selv i et intervju med nettstedet Den of Geek i begynnelsen av april.

Marvel Studios har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse verken om filmens innspilling eller mulig premieredato.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!