Sikker suksess

Søt, men litt ensporet om fjortiser

Som vi alle vet, er 14-åringer bare opptatt av én ting: Andre personer på samme alder, av motsatt kjønn. Og ikke noe annet. Her kommer en film om disse menneskene.

«Eva & Adam» er en absolutt søt og grei, men altså litt ensporet film om å være kjærester og bryte opp og få kjærlighetssorg, i hvert fall litt, og så bli sammen igjen. Den er svensk og bygger på en tv-serie.

Her er ingen stygge pekefing-rer å se noe sted, foreldrene er kule, men ganske håpløse, men kunne i hvert fall ikke drømme om å legge seg opp i barnas saker, og familieforholdene er akkurat passe kaotiske.

Eva og Adam har vært sammen siden de var 11, og plutselig gjør Eva det slutt, og oppdager at det er deilig å være fri til å gjøre det man vil.

«Det går ikke an å være sammen fra man er elleve og fortsette å være sammen hele livet,» sier Eva.

Dessuten har hun merket at det ikke lenger svimler for henne når de kysser hverandre.

Kult nok, det, for å bruke det aktuelle målføret.

Både Ellen Fjæstad og Carl-Robert Holmer-Kårell, som spiller de to unge, er gode typer i rollene, både søte og pene og barnslige og veslevoksne, og samtidig også ganske trygge.

Regissør Catti Edfeldt har et godt grep om både historie og personer, og demonstrerer en fin evne til å skildre ungdommene som de er, og slik at de kjenner seg igjen.

Suksessen i Sverige har vært stor. Ingen grunn til å tro at dette ikke skal slå an også her på berget.

FJORTIS:</B> Ellen Fjærstad og Carl-Robert Holmer-Kårell i «Eva & Adam»