Sikker vinner

Dirigent Conor Oberst ledet sine hvitkledte tropper til en nattlig seier.

KONSERT: TROMØY (Dagbladet): Det er et vakkert skue: amfiet på Hove fylt opp av et fortsatt musikksultent publikum klokka 01.00 på natta, en grå skumring av et lys over tretoppene, og på scenen: en fra topp til tå hvitkledt Conor Oberst med et like hvitkledt band, komplett med strykere.

Det er vakkert musikalsk også _ i hvert fall en god stund. Denne utgaven av Bright Eyes har noe av den samme storslagne, iltre musikalske nerdetheten, galskapen og feberhete formidlingsbehovet over seg som Arcade Fire hadde tidligere på kvelden.

Den stadig mer langhårede Oberst går hvileløst rundt på scenen med sin kassegitar som dirigentstav, og hopper foran sine musikere der han vil ha ekstra trøkk. Den afrokrøllete felemannen gir mange av sangene et viltert Waterboys-preg, mens han andre ganger går og gjemmer seg sammen med resten av strykerne.

Obersten holder trøkket oppe gjennom den drøy timen konserten varer, han gjør de obligatoriske refereransene til lyse netter, narko og sex _ en kombinasjon som åpenbart gjør inntrykk på stjernene år etter år _ og når status skal gjøres opp, er det klart at særlig de mest utadvendte, folkrockstreite øyeblikkene fra den ferske plata «Casadaga» gjør Bright Eyes til en sikkert festivalvinner i 2007.

HVIT RIDDER: Conor Oberst i front for et blendahvitt Bright Eyes. Foto: Lars Eivind Bones
HVIT RIDDER: Conor Oberst i front for et blendahvitt Bright Eyes. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer