LEDER

Sikkerheten først

Sikkerheten må ikke ofres på økonomiens alter.

Stavanger 20160502
Helikopterulykken på Turøy utenfor bergen
Konserdirektør i Statoil, Eldar Sætre (briller)
Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
Stavanger 20160502 Helikopterulykken på Turøy utenfor bergen Konserdirektør i Statoil, Eldar Sætre (briller) Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

«Kartleggingen av risikobildet i petroleumsvirksomheten er et varsko. De indikerer at noe kan være i ferd med å skje med sikkerhetsnivået», var budskapet fra direktør Anne Myhrvold da Petroleumstilsynet slapp sin årlige kartlegging av risikonivået i oljebransjen på torsdag. Dagen etter mistet 13 mennesker livet etter at et helikopter styrtet i grunnen.

Rapporten fra Petroleumstilsynet antyder en sammenheng mellom de økonomiske nedgangstidene i petroleumsbransjen og en økt risiko for ulykker.

Som Dagens Næringsliv skriver har antallet rapporterte hendelser økt fra et snitt på 470 hendelser de siste femten åra til fjorårets 634 hendelser, og det på tross av en nedgang i aktivitetsnivået.

Petroleumsdirektøren er klar på hvor skoen trykker: «I tider som nå, hvor effektivisering, innstramming og sparing preger næringen, er det ekstra viktig å verne om og forsterke etablerte møteplasser og prosjekter som skal forbedre sikkerheten. Det er også viktig å opprettholde et godt partssamarbeid, som ofte settes under press i nedgangstider.»

Det vil trolig ta lang tid å finne ut den spesifikke årsaken til Turøy-ulykken. Den «svarte boksen» er sendt til Storbritannia for undersøkelser. Sjøfartsinspektøren forteller Dagbladet at det nå jobbes med to ulike innfallsvinkler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer