Nasjonalmuseet

Sikkerhetsdører skaper hodebry - igjen

På grunn av ytterligere forsinkelser åpner det nye Nasjonalmuseet først i 2022.

PRESTISJEPROSJEKT: Staten bruker over 6 millarder kroner på det nye Nasjonalmuseet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PRESTISJEPROSJEKT: Staten bruker over 6 millarder kroner på det nye Nasjonalmuseet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo skulle egentlig åpne høsten 2020. For et år siden kom beskjeden om at åpningen var utsatt til nyåret 2021.

Den gangen var det to «kritiske leveranser» som sørget for forsinkelsen. Leveransene var knyttet til teknisk anlegg og nødvendige sikkerhetsdører, var beskjeden.

I dag kom nok en melding om at byggeprosjektet, med en prislapp på 6,1 milliarder kroner, er utsatt - igjen. Nå er åpningsdatoen satt til 2022.

Igjen får sikkerhetsdørene skylden.

- Sikkerhetsdørene fungerer nå i hovedsak som de skal, men det gjenstår fortsatt noe arbeid med elektro, vaktsentral og klimaregulering, står det i dagens pressemelding.

- Det nye Nasjonalmuseet er et komplekst bygg med strenge krav til sikkerhet, temperatur og klima. Byggearbeidene er ferdige, men det gjenstår fortsatt noe testing og feilretting, informerer administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Det er «effekten av Covid-19, kombinert med forsinkelser i leveranser og montering av sikkerhetsdører», som gjør at Statsbygg igjen er bak planen, informerer Nasjonalmuseet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer