Nasjonalmuseet

Sikkerhetsdører skaper hodebry - igjen

På grunn av ytterligere forsinkelser åpner det nye Nasjonalmuseet først i 2022.

PRESTISJEPROSJEKT: Staten bruker over 6 millarder kroner på det nye Nasjonalmuseet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PRESTISJEPROSJEKT: Staten bruker over 6 millarder kroner på det nye Nasjonalmuseet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo skulle egentlig åpne høsten 2020. For et år siden kom beskjeden om at åpningen var utsatt til nyåret 2021.

Den gangen var det to «kritiske leveranser» som sørget for forsinkelsen. Leveransene var knyttet til teknisk anlegg og nødvendige sikkerhetsdører, var beskjeden.

I dag kom nok en melding om at byggeprosjektet, med en prislapp på 6,1 milliarder kroner, er utsatt - igjen. Nå er åpningsdatoen satt til 2022.

Igjen får sikkerhetsdørene skylden.

- Sikkerhetsdørene fungerer nå i hovedsak som de skal, men det gjenstår fortsatt noe arbeid med elektro, vaktsentral og klimaregulering, står det i dagens pressemelding.

- Det nye Nasjonalmuseet er et komplekst bygg med strenge krav til sikkerhet, temperatur og klima. Byggearbeidene er ferdige, men det gjenstår fortsatt noe testing og feilretting, informerer administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Det er «effekten av Covid-19, kombinert med forsinkelser i leveranser og montering av sikkerhetsdører», som gjør at Statsbygg igjen er bak planen, informerer Nasjonalmuseet i dag.

- Forhåpentligvis blir det ikke langt inn i 2022 at vi kan slå dørene opp for publikum, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Foruten problemer med dørene har smittesituasjonen gitt utfordringer med transport og logistikk, og stans i enkelte leveranser.

Det har også oppstått forsinkelser på grunn av karantene for spesialister og håndverkere fra utlandet. Det nye Nasjonalmuseet blir med sine 55 000 kvadratmeter Nordens største kunstmuseum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer