Sikkert grep om sagatid

Fengslende sagaroman med stoff fra «Sturlunga saga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Vera Henriksen er den moderne sagadiktningens grand old lady. Hun debuterte i 1961 og har siden utgitt godt 30 romaner, de fleste med stoff fra sagatida. I begynnelsen hadde romanene hennes betydelig salgsappell. Med åra har nok leserkretsen skrumpet noe inn, men fortsatt har hun sitt trofaste publikum. Selv er hun still going strong. Det viser hennes siste roman til fulle.

Her gir hun seg i kast med «Sturlunga saga», og det skal mot og åndskrefter til for å gjøre det. Den er beryktet for sitt omfattende persongalleri og sin mang-slungne handling og er derfor ikke lett å holde styr på. Egentlig består den av et konglomerat av mindre sagaer som alle omhandler de blodige maktkampene i og mellom ulike islandske slekter på 1200-tallet. Sentralt står den maktglade Snorre og hans ætt.

Hevntørstig

Kristendommen er for lengst innført. Likevel er man like hevn- og blodtørstige som i vikingtida. Selv kirkens folk er lite innstilt på å vende det annet kinn til og deltar med liv og lyst i nedslaktingene. De tapre menn nøler ikke med å gå løs på kvinner og barn eller brenne folk inne hvis det passer seg slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer