Norsk Tipping:

Sikrer seg fotballrettigheter

Norsk Tipping lanserer i disse dager en egen strømmetjeneste der blant annet LaLiga og håndballigaene skal vises. TV 2 har i dag rettigheter til LaLiga i Norge.

NY STRØMMETJENESTE: Norsk Tipping har lansert egen strømmetjeneste som skal vise fotball fra blant annet spanske La Liga. Foto: REUTERS/Susana Vera.
NY STRØMMETJENESTE: Norsk Tipping har lansert egen strømmetjeneste som skal vise fotball fra blant annet spanske La Liga. Foto: REUTERS/Susana Vera. Vis mer
Publisert

Norsk Tipping har annonsert på sine nettsider at de skal lansere en egen strømmetjeneste for strømming av sportsinnhold.

- Som kunde vil du få muligheten til å følge et utvalg av idretter og kamper mens de pågår, både via vår nettside og app, skriver selskapet på sine nettsider.

Videre skriver de at det vil være mulig å følge fotballkampene fra La Liga og Ligue 1 - i tillegg til håndballkamper fra Champions League, og ishockey fra Kontinental Hockey League, og den svenske hockeyligaen.

Alle kunder av Norsk Tipping på nett får full tilgang til strømmetjenesten.

Begrenset rettighet

Forretningsrådgiver i Norsk Tipping, Uno Solberg, sier til Dagbladet at et utvalg av kamper vil vises på strømmetjenesten. De samarbeider med selskapet Dazn som er en internasjonal strømmetjeneste for sport.

- Dette er snakk om en begrenset rettighet som gjerne selges til bruk for spillaktører, og som selges separat fra de ordinære strømme- og tv-rettighetene som de tradisjonelle tv-aktørene kjemper om.

- Hvorfor lanserer dere strømmetjeneste, også sett i sammenheng med at dere er et statlig selskap?

- Strømmetilbudet er en del av oppgraderingen av Oddsen, som skal bidra til at Norsk Tipping har et konkurransedyktig produkt sammenliknet med andre aktører. Visning av idrett er en tjeneste som flere av våre konkurrenter tilbyr sine kunder, og vi er glad for å kunne tilby også våre kunder noe av dette på vår plattform, sier Solberg.

IKKE I KONKURRANSE: Forretningsrådgiver i Norsk Tipping, Uno Solberg, sier til Dagbladet at deres nye strømmetjeneste ikke har som mål å konkurrere med andre strømmeaktører. Foto: Bjørn Knaldre.
IKKE I KONKURRANSE: Forretningsrådgiver i Norsk Tipping, Uno Solberg, sier til Dagbladet at deres nye strømmetjeneste ikke har som mål å konkurrere med andre strømmeaktører. Foto: Bjørn Knaldre. Vis mer

- Kan ikke sammenliknes med tv-kanaler

Solberg påpeker at Norsk Tipping ikke har noen ambisjon om å være en aktør i strømmemarkedet.

- Det er viktig å forstå at dette er snakk om en enkel tilleggstjeneste, der enkelte kamper vises i et lite vindu på PC eller telefon. Oppløsning og visningskvalitet på vår tjeneste er begrenset, og kan ikke på noen måte sammenliknes med tilbudet man får av tv-kanaler med fulle rettigheter, høy kvalitet og profesjonell redaksjonell presentasjon.

På spørsmål fra Dagbladet om Norsk Tipping er bekymret for at lanseringen av strømmetjenesten kan føre til mer spilling, svarer Solberg:

- Vår oppgave er å tilby kundene et attraktivt spilltilbud, slik at flest mulig av dem som vil spille, velger det regulerte tilbudet fra Norsk Tipping. Et oppgradert tilbud på Oddsen vil forhåpentlig bidra til det. Som alltid må Norsk Tipping balansere tilbudet mot risikoen for problematisk spilleatferd, og vi har et solid ansvarlighetsrammeverk som bidrar til å forebygge spilleproblemer.

ABSURD: En fotballdommer på fjerde nivå i Bulgaria måtte rømme fra de aggressive spillerne. Video: Nikola Penev Vis mer

- Positivt

- Vi synes det er positivt at Norsk Tipping nå har dette tilbudet siden vi begge har en felles interesse i å begrense utenlandske spill, skriver pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, i en e-post til Dagbladet.

Dahl mener lanseringen av strømmetjeneste vil øke interessen for spesielt spanske La Liga i Norge.

- Vi tror dette utelukkende vil være positivt for La Liga-interessen i Norge, og dermed også positivt for TV 2s sendinger.

Ikke bekymret

Dahl uttrykker ikke bekymring for Norsk Tippings nye strømmetjeneste, til tross for at de begge skal vise den spanske ligaen.

- Dette er ikke et TV-produkt, og det er sterke begrensninger i hvordan dette kan vises, blant annet opp mot begrenset kvalitet på sendingene som størrelsen på videovindu, sier Dahl.

Norsk Tipping mener lanseringen av deres strømmetjeneste vil påvirke strømmemarkedet i liten grad.

- Vår vurdering er at dette ikke vil påvirke strømmemarkedet på annen måte enn at vi har inngått en ordinær forretningsmessig avtale med en aktør som sitter på et utvalg rettigheter, avslutter Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer