SUKSESS: Skuespiller Mahershala Ali ble i år belønnet med Oscar for rollen som Juan i «Moonlight» (avbildet). Nå er han bekreftet til en ny sesong av «True Detective». Foto: Plan B Entertainment
SUKSESS: Skuespiller Mahershala Ali ble i år belønnet med Oscar for rollen som Juan i «Moonlight» (avbildet). Nå er han bekreftet til en ny sesong av «True Detective». Foto: Plan B EntertainmentVis mer

Sikret seg hovedrolle i sesong 3 av «True Detective»

Den Oscar-belønte skuespilleren Mahershala Ali (43) er bekreftet i neste sesong.

(Dagbladet): Rykter har lenge svirret rundt den prisbelønte skuespilleren Mahershala Alis (43) tilstedeværelse i en ny sesong av krimserien «True Detective», og det er programsjef i HBO, Casey Bloys, som nå bekrefter nyheten om at Ali har fått en sentral rolle, skriver Screen Daily.

Første sesong av «True Detective», med Matthew McConaughey og Woody Harrelson i hovedrollene, ble hyllet av både kritikere og publikum da serien kom i 2014. Andre sesong fikk derimot enn mer lunken mottakelse i 2015.

Bloys forteller videre at innspillingen kan være rett rundt hjørnet.

- Jeg har lest fem manus og de er fantastiske. Så fort vi finner en regissør får serien grønt lys, sier HBO-sjefen.

Ali er en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere om dagen, etter han i år ble belønnet med en Oscar-statuett for birollen som den ansvarsfulle og kriminelle farsfiguren Juan i «Moonlight».

Filmen vant etter mye om og men også Oscar for beste film i sterk konkurranse med «La La Land».

Ali spiller også Washington D.C.-lobbyisten Remy Danton i Netflix-serien «House of Cards».

Hittil har «True Detective» skildret fiktive politietterforskninger i henholdsvis de amerikanske sørstatene og på vestkysten av USA, men man vet lite om hvor neste sesong plasseres geografisk.

Sesong 3 utvikles av serieskaperen Nic Pizzolatto, som også har skrevet de to tidligere sesongene, skriver Deadline.