Sikret seg Quart-skandalene

Pål Hetland gir ut bok hos Kagge.

- Jeg må jo takke Quart for at jeg fikk epilogen rett opp i hendene, sier Pål Hetland.

Han viser naturligvis til nyheten fredag kveld om at festivalen er avlyst og konkurs. Samtidig som kreditorene skal slåss om smulene i Quart-kassa, vil Hetland skrive ferdig sin beretning om tiden da han var ansatt som pressesjef i Quart-festivalen fra 1994 til 2004.

Timingen blir dermed perfekt, men avtalen med Kagge ble klar før Quart annonserte avlysningen.

- Jeg signerte kontrakten med Kagge etter at jeg kom hjem fra Frankrike for ei uke siden, sier Hetland.

Skandaleombrust

Dermed får mimrekåte festivalgjengere en god mulighet til å få en innblikk i festivalen mens den ennå var i sine glansdager.

Hetland er nesten like skandaleombrust som festivalen selv. I 2002 avslørte Fædrelandsvennen at hans daværende kone solgte svartebørsbilletter, og i 2003 ble han presset ut av festivalen - før han igjen ble hentet inn til 2004-arrangementet.

Da var det imidlertid over for godt. I 2004 hadde han trukket med seg Kristopher Schau og Espen Thoresen i pressegruppa - som etter festivalen ble politianmeldt for henholdsvis sexstunt på scenen, og vold.

Sikret seg Quart-skandalene

- Jeg håper jeg klarer å gjenfortelle en historie om en æra i Norsk musikkliv. Det blir mange historier fra spillet i kulissene, og hendelser bak scenen som folk ikke har kjent til fra før, sier Hetland.

Han har allerede gjort det klart at det har vært mye narkotika involvert opp gjennom Quarts historie. Men han understreker at mesteparten av historiene er hyggelige.

- 90 prosent av historiene er positive opplevelser, sier Hetland.

Bookinghistorier

Den tidligere pressesjefen har snakket med et knippe sentrale personer, en av dem Toffen Gunnufsen som i 2006 forlot Quart for å starte erkekonkurrenten Hove.

-Toffens rolle er interessant. Bookingfaglig sett har han unik innsikt, og det finnes mange morsomme historier.

GLADE DAGER: Pressesjef Pål Hetland frontet i mange år Quart-festivalen sammen med Toffen Gunnufsen, her på et bilde fra 2000. Nå skal Hetland skrive bok om både de gode og dårlige dagene bak festival-fasaden. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
GLADE DAGER: Pressesjef Pål Hetland frontet i mange år Quart-festivalen sammen med Toffen Gunnufsen, her på et bilde fra 2000. Nå skal Hetland skrive bok om både de gode og dårlige dagene bak festival-fasaden. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer
SIKRET SEG BOKA: Forlegger Erling Kagge.