Sikret zombiesuksess med lege som sminkeansvarlig: - Du vil se både lunger og lever i forråtnelse

Droppet legestudiene, lagde zombiesuksess.

ANSVAR FOR SPESIALEFFEKTER: Greg Nicotero er produsent og ansvarlig for spesialeffekter i The Walking Dead. Foto: Universal Studios Florida / Roberto Gonzalez
ANSVAR FOR SPESIALEFFEKTER: Greg Nicotero er produsent og ansvarlig for spesialeffekter i The Walking Dead. Foto: Universal Studios Florida / Roberto Gonzalez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Zombieserien «The Walking Dead» slår alle seerrekorder i USA. Det skader ikke at sminkeansvarlig produsent egentlig skulle bli lege.

Serien, som kan smykke seg med de høyeste seertallene i amerikansk kabel-TV-historie, er blitt priset for sin realisme. Ikke verst når rammene er en postapokalyptisk sørstatsverden der blodtørstige zombier trøbler det til for menneskene som er igjen.

- Jeg tror virkelighetsgraden styrker gjennomslaget vårt. Med bakgrunnen min innen anatomi forstår jeg meg på kroppen, erklærer ansvarlig produsent Greg Nicotero, som har hovedansvaret for å sminke hordene av tittelfigurer i «The Walking Dead».

Råtne lunger Planen hans som ung var nemlig å ta opp farsarven og bli lege.

- Jeg hadde sommerjobb på sykehuset og fikk oppleve hjertespesialister, indremedisinere og ortopeder i aksjon. Mye av det la jeg meg på minnet, forteller han ubeskjedent når NTB møter ham i London.

- Altså er det mulig for meg å få zombiegreiene til å framstå «autentisk». Hvis du følger med på de neste episodene, når noen springer rundt med åpen brystkasse, vil du se både lunger og lever i forråtnelse. Alt sammen er på plass, sånn at publikum tror på det.

Adrenalinrush Publikum har iallfall vært sterkt nok i troen til at andre del av sesong seks får premiere på FOX Norge mandag, med Andrew Lincoln og de andre stjernene stadig — så vidt — intakt. Videre er sjuende sesong spikret for lengst.

Nicotero har det også med å dukke opp foran kamera dann og vann. Bortsett fra det rent ytre mener han at dommedagsaspektet er nøkkelen til at «TWD» er blitt et fenomen.

- Apokalypsen fascinerer alltid, hevder han, og sammenligner seeropplevelsen med et berg-og-dal-bane-ritt.

- Begge deler gir oss et adrenalinrush, og så føler vi oss bra når vi kommer derfra i live. «Jeg overlevde,» liksom. I forlengelsen tror jeg mange tenker: «Hva hvis dette faktisk hadde skjedd? Hva ville jeg selv foretatt meg?» I Los Angeles, hvor jeg hører hjemme, må vi jo være forberedt på undergangen til enhver tid. De fleste av oss har jordskjelvoverlevelsesutstyr i garasjen.

Ny «showrunner» - Hva er den største utfordringen med 75 episoder under beltet?

- Det vanskeligste er å holde ting friske. Vi må fortløpende heve materialet og passe på at vi ikke gjentar gamle hits. Heldigvis er det nok lidenskap og interesse involvert i prosjektet til at det er gjennomførbart.

«The Walking Dead»

• Amerikansk skrekkdramaserie introdusert i 2010

• Utviklet av Frank Darabont

• Basert på tegneserien ved samme navn

• I rollene: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Steven Yeun, m.fl.

• Sesongpremiere: 15. februar på FOX Norge

- Har dere allerede planlagt en grand finale à la «Lost» og «Mad Men»?

- Nei, vi er ikke der ennå. Jeg har akkurat kjøpt meg hus i Georgia, så jeg håper iallfall ikke det. Med Scott Gimple som ny «showrunner» føler jeg tvert imot at vi er i ferd med å sikte inn toppformen. I mine øyne er den nye sesongen den beste hittil.

Stadig på frifot - Hva skjedde egentlig med de legestudiene dine?

- Jeg var i ferd med å forberede meg til opptaksprøven da George Romero ringte og tilbød meg jobb på «Day of the Dead». Da gikk jeg til foreldrene mine og spurte om det var greit at jeg bevilget meg et frisemester. De ga tommel opp, knegger Nicotero overfor NTB.

- Dette var i juli 1984. Med andre ord ble det et temmelig langt semester.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer