Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sikter på publikum med Kalashnikov

Madonna på vei til Norge med kontroversielt sceneshow.

KRITISERES: Madonna får kritikk for å vifte med våpenkopier under konserter. Om tre uker spiller hun i Norge. Foto: Scanpix
KRITISERES: Madonna får kritikk for å vifte med våpenkopier under konserter. Om tre uker spiller hun i Norge. Foto: Scanpix Vis mer

Pop-dronningen Madonna (53) kommer til Norge og Telenor Arena med sin MDNA-turné om tre uker.

Med seg i bagasjen har hun som vanlig et påkostet sceneshow, men nytt av året er en rekke kopier av AK-47 maskingevær og revolvere som Madonna benytter seg av som effekter.

- Smakløst Artisten fikk krass kritikk i etterkant av turnéåpningen i Tel Aviv i juni, der flere mente det var smakløst å sikte mot publikum med våpen-kopiene, sett i lys av krigssituasjonen i Midtøsten.

Senest forrige lørdag ble Madonna oppfordret av det skotske politiet til ikke å benytte seg av våpen-kopiene som en del av showet, i forbindelse med en konsert i Edinburgh.

Vurderte å stoppe konserten Ifølge avisa Daily Record kom politiet med oppfordringen før kino-massakren i Colorado, men advarte henne på nytt mot å vifte med våpen fra scenen da nyheten om skytetragedien i USA ble kjent.

Avisa skriver at Madonna skal ha fått beskjed om at politiet ville vurdere å stoppe konserten dersom hun trosset oppfordringen. Likevel tok hun og danserne med seg våpenarsenalet på scenen.

- Støtende - Det er støtende, ufølsomt og med Skottlands egen våpentragedie i Dunblane burde hun vite bedre, raser det skotske parlamentsmedlemmet Graeme Pearson til Daily Record.

- Madonnas bruk av våpenkopier har vært smakløs hele tiden, men i lys av det som skjedde i Colorado er det enda verre, sier en talskvinne for organisasjonen Mothers against guns, til avisa.

- Vil ikke fremkalle frykt Stig Wettre-Johnsen, leder av fellesoperativ seksjon i Bærum Politikammer, sier til Dagbladet at de ikke kommer til å gi Madonna noen oppfordring om å la våpenkopiene bli hjemme.

- Hvis vi skal gripe inn må det være med hjemmel i loven, og slik dette høres ut for meg er ikke dette noe Politiet kan eller bør legge seg opp i.

KRITISERES: Madonna får kritikk for å vifte med våpenkopier under konserter. Om tre uker spiller hun i Norge. Foto: Scanpix
KRITISERES: Madonna får kritikk for å vifte med våpenkopier under konserter. Om tre uker spiller hun i Norge. Foto: Scanpix Vis mer

-Jeg tror ikke det at hun har våpen-replikaer på scenen vil fremkalle frykt blant publikum. Man kan mene hva man vil om det er smakløst eller ikke i lys av 22. juli og andre hendelser, men jeg synes ikke det er noen grunn til å bli støtt av Madonnas kunstneriske utrykk, sier Wettre-Johansen.

- Legger ingen føringer Live Nation som arranger Madonnas konsert i Norge, skriver i en e-post til Dagbladet at de ikke legger føringer for det artistiske utrykket  i en opptreden, og at de konsekvent ikke kommenterer saker som gjelder dette.

AK-47: Madonna trosset advarsel fra det skotske politiet, og tok med seg kopien av angrepsrifla AK-47 på scena.
AK-47: Madonna trosset advarsel fra det skotske politiet, og tok med seg kopien av angrepsrifla AK-47 på scena. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media