Siktet for å lyve om voldtekt

18 år gamle Marie ble siktet for å ha avgitt falsk forklaring om sin egen voldtekt. Så dukker det opp en liknende sak, over 200 mil unna.

UNBELIEVABLE: Ei ung jente anmelder en overfallsvoldtekt, men blir ikke trodd. Et annet sted i landet begynner to politikvinner å etterforske en serieovergriper. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En augustkveld i 2008 klatrer en maskert mann inn gjennom vinduet til en 18 år gammel jente i Lynnwood, Washington. Han binder henne med skolisser og knebler henne, og deretter voldtar han henne.

Slik begynner den nye Netflix-serien «Unbelievable», som hadde premiere forrige fredag. Bare timer etter overgrepet sitter den unge kvinnen i avhør, og blir bedt om å gjenfortelle detaljene fra hendelsen om igjen og om igjen. Når politibetjentene finner små uoverensstemmelser i historien hennes, reiser de spørsmålet:

Kan hele denne historien ha vært noe hun har funnet på selv? Jentas egen fostermor kaster bensin på bålet da hun deler en historie med politibetjentene som tegner jenta som oppmerksomhetssøkende, ifølge Time.

Politiet presser på. Først innrømte jenta at det kan ha vært en drøm. Så sier hun at hun har funnet på alt. Deretter ble hun siktet for å ha avgitt en falsk forklaring.

Spoileradvarsel: Denne artikkelen forteller historien bak «Unbelievable», og vil derfor omtale hendelser som er en del av handlingen i den nye Netflix-serien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer