Siktet for mobiltyveriet

Politiet har tatt ut siktelse mot Kristopher Schau etter at han ble anmeldt for tyveri av mobiltelefonen til en ukebladfotograf.

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no at Team Antonsen-medlem Kristopher Schau tok mobiltelefonen fra en fotograf, og angivelig skal ha truet en Her og Nå-sjef med juling, da fotografen tok bilder av Schau og kjæresten Anne-Ma Helland.

I dag har komikeren fått status som siktet etter straffelovens paragraf 257, første ledd om simpelt tyveri. Han benekter selv at han truet med juling, og politiet har valgt ikke å sikte ham for trusler.

Ikke formelt avhørt

Schau skal ikke lenger være i besittelse av Her og Nå-fotografens telefon, men det er ikke kjent om den er levert til ukebladet eller til politiet.

Politiet har snakket med Schau på telefon flere ganger i løpet av dagen, men tv-kjendisen er så langt ikke formelt avhørt.

Her og Nå-fotografen har ingen kommentar til om han har fått tilbake telefonen. Har tidligere sagt at kan komme til å trekke anmeldelsen hvis telefonen kommer til rette.

Politiet opplyser til Dagbladet.no at det fortsatt gjenstår noe etterforskning, og at avhørene ikke er ferdige ennå.

- Overvåket

Kristopher Schau sier til Dagbladet i dag at han ikke angrer på at han tok telefonen.

- Jeg ble mektig irritert da jeg sjekket kalenderen hans. For den søndagen sto det kun oppført «Kristopher Schau - spaning» for hele dagen. Og for en dag sist uke, på min mors bursdag, sto det det samme. Her og Nå driver altså og overvåker meg og spaner på meg, bare for å få et bilde av kjæresten min. Og hun er ingen offentlig person! Jeg greier ikke å hisse meg så veldig opp over det for min egen del, selv om jeg aldri har stilt opp for disse bladene, men når det går ut over folk rundt meg blir jeg forbannet, sier Schau til Dagbladet.

SIKTET: Kristopher Schau er siktet for simpelt tyveri etter at han stjal mobiltelefonen til en frilansfotograf som jobbet for Her og Nå.
TRYKTE BILDENE: Faksimile av Her og Nås oppslag i går.