«Silent Hill» blir film

Produsenten bak filmer som «True Romance» og «Resident Evil» skal lage film av det populære skrekkspillet «Silent Hill».

Det er produsent Samuel Hadida og regissør Christophe Gans som braker løs på neste «fra spill til film»-eventyr.

«Silent Hill» er et skrekkeventyr der du befinner deg i en tåkelagt og mørk by full av diverse monstere. «Silent Hill» fikk gode kritikker og siden det ble lansert i 1999 er det sluppet flere oppfølgere for andre konsoller.

«Med gru husker jeg første gang jeg spilte forgjengeren til dette spillet. Jeg ante ikke hva det var jeg hadde fått mellom hendene, spillet var mystisk, dunkelt, uforutsigbart - og skremte simpelthen vettet av meg. Nå er oppfølgeren her, med nytt persongalleri, utrolig grafikk og samme mildt sagt forjævlige atmosfære», mente Dagbladet og kastet terning fire for oppfølgeren «Silent Hill 2».

Andre skrekkfilmer

Så alt ligger til rette for en god gammeldags skrekkfilm. Mennene bak har gjennom åra prøvd å skremme oss med filmer som «Brotherhood Of The Wolf» og «Resident Evil».

Sistnevnte er også basert på et spill med og fikk blandede kritikker etter premieren. Dagbladet mente filmen var en heller trist og vaklevoren actionthriller som kun fortjente to på terningen.

4 millioner

Regissør Gans gleder seg til å ta fatt på «Silent Hill».

- Spillet er grensesprengende og hvis atmosfære har fascinerte millioner av spillere over hele verden. Det er smart og skremmende, og jeg er stolt av denne jobben, sier Gans i en pressemelding.

Ifølge produsenten Konami har «Silent Hill» solgt fire millioner eksemplarer i Japan, Europa og USA.

GØRR:</B> «Silent Hill» byr på mange grusomme syn. Her en scene fra «Silent Hill 3».