«Silicon Valley» er nerdenes paradis

Wandrups utvalgte: Vittig serie fra parodisk datamiljø.

BLU-RAY: Området som kalles Silicon Valley, ligger sør for San Francisco. Etter andre verdenskrig endret strøket seg fra å være et jordbruksområde til å bli et senter for høyteknologi.

Hewlett-Packard var først ute allerede i 1939, og i 1976 ble Apple grunnlagt av Steve Jobs og Steve Wozniak. De produserte den første PC?en, og i første episode av serien «Silicon Valley» diskuterer to av rollefigurene hvem som var størst av de to Steve?ene.

Serien er en komedie med episoder på en halv time. Fem unge datanerder bor i kollektiv. Den ene har allerede solgt et program han selv har lagd for et større beløp. De andre bor i hans hus i Palo Alto mot en avtale om at han eier ti prosent av det de måtte håve inn.

En av leieboerne skaper nettsted «Pied Piper» («Rottefangeren»), som straks vekker betydelig oppsikt hos et par datamoguler.

Første sesong av serien er ute på blu-ray. I USA er andre sesong nettopp ferdig. Sesong tre kommer neste år.

Serieskaper Mike Judge har selv bodd i Silicon Valley og mange av skuespillerne er hentet fra et stand up-miljø. Handlingen er vittig, og lærerik for den som ikke er fortrolig med dette universet.

En av mogulene observerer at de unge programmererne alltid opptrer i grupper på fem; «en høy, tynn hvit fyr, en liten, mager asiat, en feit, høy fyr med hestehale, en fyr med sprø hårvekst i ansiktet og en fyr av østindisk opprinnelse».

Her gjentas stadig intetsigende slagord som «å gjøre en forskjell» eller «gjøre verden til et bedre sted».

Skal man oppnå «storhet», må man først lage «godhet».

Det beste slagordet er likevel dette: «Å skape endring krever endring