Silje (13) blir Sofie

Silje Storstein fikk hovedrollen i filmen «Sofies verden». Over 4500 jenter ble vurdert før regissør Erik Gustavson bestemte seg for den 13 år gamle Oslo-jenta. Han fant henne for ti dager siden - Silje hadde verken lest boka eller søkt jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DRØMMEROLLEN: Silje Storstein (13) fikk hovedrollen i filmen og TV-serien basert på Jostein Gaarders suksessbok «Sofies verden».

Av TRYGVE AAS OLSEN

- En venninne av meg hadde allerede vært på audition. Jeg hadde også lyst, men trodde det var for seint å melde seg på, sier Silje.

Men da Gustavson hørte at dattera til skuespiller Are Storstein var interessert i rollen, så ba han NRK ringe og invitere henne til prøvespill.

Det riktige blikket

- Hun nådde helt til topps med én gang. Silje kom en ettermiddag, var her en time og jeg bestemte meg samme kveld. Jeg ser Sofie i Silje, en tankefull ung kvinne med det riktige blikket, sier regissøren. - Jeg skjønte det ikke helt. Begynte å skrike og løpe rundt omkring, sier Silje om hvordan hun reagerte da hun fikk vite at rollen var hennes.

Nå er hun i gang med å lese Jostein Gaarders suksessbok, som filmen er basert på. Innspillingen starter i februar og da må Silje ta fri fra åttende klasse på Steinerskolen i de hundre dagene opptakene varer.

50 millioner

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer