Silje (24) hopper etter Slettemark

Blir ny Faro-redaktør.

KOMMER FRA SPIRIT: Silje Larsen Borgan blir redaktør for den norske underholdningsbransjens viktigste fagmagasin. FOTO: Anton Soggiu
KOMMER FRA SPIRIT: Silje Larsen Borgan blir redaktør for den norske underholdningsbransjens viktigste fagmagasin. FOTO: Anton SoggiuVis mer

(Dagbladet.no): Silje Larsen Borgan (24) er ny redaktør i FaroJournalen, etter at Asbjørn Slettemark takket ja til jobben som programleder i Lydverket.

Larsen Borgan kommer fra jobben som redaktør i Spirit, og er også plateanmelder i VG. FaroJournalen dekker musikk-, spill- og filmbransjen, og til tross for en relativt marginal leserskare (drøyt 7000 lesere per nummer) er bladet viktig både for norsk underholdningsindustri og som kilde for bredere medier. 

- Som redaktør av Spirit har jeg hatt tett dialog med flere deler av bransjen, og kanskje særlig musikkbransjen. Jeg tror dette kan bli veldig lærerikt, og gleder meg til å begynne jobben med de erfarne og flinke folka som jobber i Faro i dag, sier Larsen Borgan til Dagbladet.no.

At deler av platebransjen sliter har vært dokumentert i det vide og det brede de siste årene. Larsen Borgan ser det kan bli en utfordring å dekke den voldsomme utviklingen, som redaktør av bransjens eget blad.

- Ting er i endring, og det er veldig mye følelser knyttet til dette i alle disse bransjene. Det skal man ta på alvor, sier hun.

24-åringen er også klar på at det blir tøft å fylle Asbjørn Slettemark sine sko. «Lydverket»-programlederen har blitt en svært hyppig brukt kilde for breddemedier på jakt etter sterke meninger om musikkbransjen.

Larsen Borgan ser det ikke nødvendigvis som noe mål å bli like profilert.

- Det er ikke noe mål i seg selv. Jeg kommer bare til å gjøre mitt beste, og selvfølgelig er det flott om andre synes jeg gjør en så god jobb at de vil sitere meg, sier hun.

Daglig leder Simen Rognerud i FaroJournalen påpeker at Asbjørn Slettemark var omtrent like ung som Larsen Borgan da han begynte i redaktørstolen for drøyt 10 år siden.

- Vi er glade for at Silje har takket ja til jobben. Hun har en veldig vilje og teft for det hun skal gjøre, og jeg føler meg helt trygg på at hun kommer til å utvikle bladet videre, sier Rognerud.

GÅR TIL LYDVERKET: Asbjørn Slettemark. FOTO: SCANPIX
GÅR TIL LYDVERKET: Asbjørn Slettemark. FOTO: SCANPIX Vis mer