Silje, Havel og Hillary

PRAHA (Dagbladet): Tjener det noen hensikt for en ung norsk student å tilbringe flere dager i luksuriøse omgivelser på et slott og diskutere tilstanden for vår klode? - Jeg har spurt meg selv om det, men jeg tror svaret er ja, sier Silje Marie Berntsen Vallestad (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka har Silje som den yngste i forsamlingen drøftet globaliseringens problemer med USAs førstedame Hillary Rodham Clinton, Tsjekkias president Vaclav Havel, eks-utenriksminister Henry Kissinger, EU-utenriksminister Hans van den Broek, den kinesiske dissidenten Wei Jingsheng og et femtitall andre av verdens fremste statsmenn, filosofer, sosiologer og religiøse ledere.

Rammen var konferansen Forum 2000, som president Havel startet i fjor og som i første omgang skal strekke seg over fem år. Hensikten er å sette sentrale problemer i verdenssamfunnet under debatt. Konferansene, som finansieres av det japanske Nippon Foundation, finner sted på slottet Hradcany i høyden over den tsjekkiske hovedstaden.

- Møtene med så mange av verdens fremste tenkere har vært en fantastisk stimulerende opplevelse, sier Silje til Dagbladet.

Tilstrømningen av internasjonale kjendiser har ført til stor medieoppmerksomhet også rundt årets konferanse.

- Selvfølgelig stiller jeg meg spørsmål om verdien ved å bli fraktet rundt i limousiner og spise overdådige middager under krystallysekronene. Men pengebruken er med på å tiltrekke mediene, noe som er forutsetningen for at vi skal nå ut til et større publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer