Silje med strykere

Avansert, varm underholdningsmusikk.

CD: I en flytende, elegant stil leverer hun ni nye melodier, med tekster stort sett skrevet av sin profesjonelle, skotske samarbeidspartner Mike McGurk.

Romantisk plate

Tematisk dreier det seg om kjærlighet, oppbrudd og drømmer, levert i arrangementer med pianokomp i kombinasjon med strykere fra det nederlandske orkesteret Metropole Orchestra Strings, ledet av Vince Mendoza. Resultatet er en romantisk plate: harmonisk, melodiøs, lettflytende og med lite musikalsk motstand i arrangementene.

Hav av strykere

Fra første låt legger strykerne et mykt teppe over låtene, mens Nergaard i en åpenbar Joni Mitchell-inspirert stil gynger seg i en dels «snakkende» stil gjennom sangene, i likhet med sitt forbilde, men uten Mitchells mentale sprengkraft og dybde. Melodiene er løst bygd opp, enkelte ganger fra det enkle til det voldsomme, som i «Wayside Song». Andre ganger holder låtene en gjennomført barrom-stemning, for eksempel den blå «Old Madrid».

Vokalisten framfører sangene med sin fleksible, uanstrengte stemme i vakkert samarbeid og proff timing mot det storfelte, dype og til tider smektende lydbildet. Pianisten Helge Lien varierer melodiene i solopartier som gir liv til hver enkelt låt. På «While Your Where Gone» legger han seg gjennomført tett inntil Keith Jarretts komp fra «Belonging».

Fengende sanger

Her er flere låter som kommer til å bli gjengangere i lette radioprogrammer, for eksempel umiddelbart fengende sanger som «Dreamers at Heart» eller den gitarkompede «Frozen». Avslutningslåta «Laura» lar plata gli ut i et hav av strykere og en trompetsolo fra Mathias Eick som setter et himmelstrebende, om enn melankolsk, punktum på ei plate med nok lunhet til å varme opp en leilighet, selv i disse iskalde februardagene.