Silje med strykere

Avansert, varm underholdningsmusikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: I en flytende, elegant stil leverer hun ni nye melodier, med tekster stort sett skrevet av sin profesjonelle, skotske samarbeidspartner Mike McGurk.

Romantisk plate

Tematisk dreier det seg om kjærlighet, oppbrudd og drømmer, levert i arrangementer med pianokomp i kombinasjon med strykere fra det nederlandske orkesteret Metropole Orchestra Strings, ledet av Vince Mendoza. Resultatet er en romantisk plate: harmonisk, melodiøs, lettflytende og med lite musikalsk motstand i arrangementene.

Hav av strykere

Fra første låt legger strykerne et mykt teppe over låtene, mens Nergaard i en åpenbar Joni Mitchell-inspirert stil gynger seg i en dels «snakkende» stil gjennom sangene, i likhet med sitt forbilde, men uten Mitchells mentale sprengkraft og dybde. Melodiene er løst bygd opp, enkelte ganger fra det enkle til det voldsomme, som i «Wayside Song». Andre ganger holder låtene en gjennomført barrom-stemning, for eksempel den blå «Old Madrid».

Vokalisten framfører sangene med sin fleksible, uanstrengte stemme i vakkert samarbeid og proff timing mot det storfelte, dype og til tider smektende lydbildet. Pianisten Helge Lien varierer melodiene i solopartier som gir liv til hver enkelt låt. På «While Your Where Gone» legger han seg gjennomført tett inntil Keith Jarretts komp fra «Belonging».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer