Silje pløyer dyr hun kjenner

Den 21 år gamle odelsjenta lager kjempeutstilling for flygere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Silje Eugenie Strande Øktner syntes det var på tide at flygere fikk litt kunst inn i hverdagen. Derfor satte hun i gang med traktor, plog og skrævamål.

I vår pløyde odelsjenta og kunststudenten opp ei kjempeku på 100 - 200 meter hjemme på jordet i Sør-Odal. Det ble så bra at Silje nå har tatt seg to uker fri fra kunstskolen for å pløye mer. Hun er akkurat ferdig med en gris og en ponni, og skal i gang med ei høne, en kanin og nok ei ku.

- Det er litt knotete på smådetaljene, men det er egentlig overraskende lett.

- Først kopierte jeg opp gårdskarta, og tegnet på figurene. Så målte jeg opp med et gammaldags skrævamål - noe som ligner en stor passer som du veiver rundt - og så pløyde jeg, forklarer kunstneren.

Selv om figurene kan skimtes fra bakken, sees de best fra lufta. Derfor inviterer Silje i neste uke til kunstutstilling på Øktner gård for alle småflyentusiaster.

- Jeg håper det blir masse småfly rundt her neste uke, sier kunstpløyeren, som ikke helt vet hvordan hun fikk idéen til de enorme kunstverkene.

- Vi hadde en fri tegneoppgave på skolen, og så kom jeg på dette. Jeg er jo odelsjente på gård og onkelen min er flyger, sier hun.

Alle dyreportrettene hun lager er av dyr hun selv har hatt kontakt med i oppveksten. Utstillingen får navnet «Dyr jeg har kjent» etter Cora Sandels bok.

KUKUNST PÅ JORDET: 100 - 200 meter dyr pryder jordene på Øktner gård for tida. I neste uke blir det utstilling for flygere. Foto: Privat
KUKUNST PÅ JORDET: 100 - 200 meter dyr pryder jordene på Øktner gård for tida. I neste uke blir det utstilling for flygere. Foto: Privat Vis mer

Silje skal også lage film om åkerprosjektet sitt.

ODELSJENTE: Silje (21) har tatt seg fri i to uker for å kunstpløye.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer