Silje Stang brakk ryggen

Silje Stang falt og brakk ryggen mens hun sto på snowboard søndag. Det kommer til å gå lang tid før den profilerte programlederen er på beina og tilbake i jobb.

Dermed må både «Torsdagsklubben» på TV2 og det daglige radioprogrammet «Colosseum» på P4 sende uten populære Stang i flere uker framover.

Det er høyst usikkert og tvilsomt om Silje Stang kan komme tilbake i løpet av de ni gjenstående direktesendingene. For 33-åringen har dette heller ikke vært noe tema etter ulykken, som skjedde i alpinanlegget på Norefjell.

- Jeg har ikke snakket med Silje. Men jeg er helt sikker på at hun ville bedt oss om å kjøre på. Vi skal på lufta uten Silje. Men det blir en utfordring å klare det, sier Otto Jespersen, som sammen med Stang og Thomas Giertsen danner fast trio i TV-showet.

Han fikk vite om kollegaens ulykke da han kom på jobb hos produksjonsselskapet Rubicon i går formiddag.

- Vi har fått beskjed om at alle tror dette vil gå bra og at Silje kommer til å bli frisk igjen. Så det ser ikke helt svart ut, sier komikeren til Dagbladet.

Han legger til:

- Vi jobber nå på spreng med å finne en erstatter for Silje til torsdagens program.

Store smerter

Det var andre alpinister i bakken som varslet skipatruljen om at en person hadde falt og klaget over smerter i ryggen.

- Etter en sjekk av den skadde ble hun lagt på båre og fraktet til en skadestue høyere opp i fjellet på en snøscooter, sier daglig leder Bjørn Viker ved Norefjell Skisenter til Dagbladet.

Alpinlegen, som alltid er til stede i bakken, undersøkte Silje Stang og konstaterte at skaden var så alvorlig at hun måtte legges inn på sykehus for behandling.

En ambulanse ble tilkalt og Silje Stang ble kjørt til sykehus på Ringerike. Hun var ved bevissthet hele tida. I går ble hun overført til et sykehus i Oslo.

Siljes samboer og kollega i P4, Rune Hafskjær, besøkte henne for første gang etter ulykken i går kveld. Etterpå sa han til Dagbladet:

- Hun kommer til å bli helt frisk. Legene sier at bruddet i korsryggen er ukomplisert. Visstnok trenger de ikke å operere henne. Når hun en gang kommer seg på beina, må hun bevege seg ved hjelp av metallskinner festet til stropper.

- Hvordan har Silje det?

- Det går greit. Hun har helt siden dette skjedde vært avhengig av sterke smertestillende midler. Men hun er klar i hodet.

- Hvor raskt kan hun komme seg opp og på jobb?

- Det snakket vi ikke om i det hele tatt. Vi snakket mer om private og nære ting. Jobb betyr veldig lite når sånne ting skjer.

Snowboard i to år

Rune Hafskjær forteller at samboeren hans begynte å stå på snowboard for to år siden.

- Hun kjørte alltid veldig forsiktig, sier Hafskjær.

- Hvordan skjedde ulykken?

- Hun bare kjørte vanlig, sier hun. Jeg kjenner ikke detaljene, sier Hafskjær, som ikke var med da Silje Stang dro på dagstur til Norefjell søndag.

I går sendte han ut en intern e-post til de ansatte i P4. Der redegjør han for ulykken og signaliserer at det vil gå lang tid før Silje er tilbake på jobb.

Også for Stangs kollega i «Colosseum» på P4, Kårstein Eidem Løvaas, var det «business as usual» på lufta i går.

- Jeg informerte ikke lytterne om det inntrufne. Silje og jeg har en avtale om dette, for det hender rett som det er at den ene er borte. Alt annet blir dessuten bagatellmessig når sånt skjer, sier Løvaas.

TV2 og produksjonsselskapet Rubicon diskuterte i går et tosifret antall mulige erstattere til «Torsdagsklubben».

- Vi diskuterer ulike løsninger, men jeg vil ikke gå ut med navn nå. Vi kommer til å ta en del telefoner, sier TV2s prosjektleder Rolf Wenell. En gang i kveld håper han å ha navnet på erstatteren klar.

Dagbladet kaster fram et tips i tilfelle TV2 vil satse på en kvinne: Sportsredaksjonens Guro Fostervold skal visstnok være morsom og poengtert.

STØ PÅ SNOWBOARD: Ifølge samboeren begynte Silje Stang å stå på snowboardfor et par år siden. Det kan ha vært i forbindelse med opptakene til reiseprogrammet «Silje og Sigurd». Her er hun fotografert på snowboard i forbindelse med serien, i spanske Sierra Nevada. Ulykken søndag skjedde i den letteste løypa på Norefjell.