Silje stjal showet

Jazz, Giske og gode jenter slo an tonen på Kongsberg i går. Og GRAMO ga bort tre millioner til Fond for utøvende kunstnere. Så ble alle litt gladere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NÅR BALLONGER i alle politikkens farger flyr som valgløfter over Lågen, da er det jazzfestival på Kongsberg. Og gårsdagen ble en forførende miks av skjønn sang, heftige saksofonkor og politisk ræpp fra kirke-, undervisnings- og forskningsminister Trond Giske, som i sin åpningstale trakk fram en stemmegaffel og fastslo at den verken ga fra seg en H eller B, men derimot en A. Godt tenkt, Trond, men husk at det ikke bare er stemmegafler som sier anklagende «A» når de blir slått mot noe hardt, som for eksempel en avgift.

Giskes tale besto stort sett av de sedvanlig velvillige departementale frasene om kulturens betydning for vår alles lykke&livskvalitet, men én nyhet slapp han: GRAMO gir 3 millioner kroner til Fond for utøvende kunstnere som kompensasjon for de 10 millionene Fondet mener det går glipp av som følge av en lovendring samme Giske har iverksatt. «En solidaritetshandling fra GRAMO,» sa Giske, og hvis noen fortsatt er forvirret over hvem som representerer hvem i denne saken, er det til å fatte.

ENNÅ MENS INNLANDSHETEN dirret over Sølvbyen og asfaltskjøtene på bybrua lå myke som svarte myrer, strømmet tusen mennesker til Kongsberghallen for å høre Silje Nergaard med band og 10 strykere fra Kringkastingsorkestret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer