Silje synger ut

Silje Nergaard elsker å synge på konserter, både jazz og sine egne pop-låter. Med opptredener på Oslo Jazzfestival og Sildajazz kan man se fram til en Silje-sommer i jazzens tegn.

- Jeg har et bein i hver leir: Jeg er både jazzsangerinne og popkomponist. Man kan vel si at jeg er en jazzsangerinne som synger pop, sier Silje Nergaard.

Produktiv

Nygift og med lille Erle på ett år er hun mer produktiv enn noensinne. Med opptredener på flere jazzfestivaler foran seg og med pågående plateprosjekt kan man trygt si at morsrollen ikke har lagt en demper på kreativiteten.

- Det var veldig inspirerende å få barn. Lille Erle har fått en voggesang på den nye platen min, hvor hun selv bidrar med å spille perkusjonsinstrumenter i utakt med musikken, sier Silje.

På engelsk

På den nye plata går hun tilbake til utgangspunktet for karrieren og synger på engelsk igjen. Nå har hun komponert svært mange poplåter det siste året, 30 låter ligger på bordet, klare til å velges og vrakes til plateutgivelse til neste år.

- Men nå ser jeg først og fremst fram til å synge jazz. Det var tross alt som jazztalent jeg ble oppdaget da jeg som 16-åring sang på Molde-jazz, sier hun.

<B>VIL UT:</B> -Jazz er så flott fordi man aldri synger det samme to ganger, sier Silje Nergaard, jazzaktuell nå og plateaktuell til neste år.