«Vikingane»

Silje Torp trente styrke i et halvt år for rollen som steinkald viking, men turte ikke å se første visning

Skuespilleren portretterer skjoldmøyen «Frøya» i NRKs humordrama «Vikingane». 

VIKINGER: Mads Jørgensen og Silje Torp i humordramaet «Vikingane». Foto: NRK
VIKINGER: Mads Jørgensen og Silje Torp i humordramaet «Vikingane». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg trente beinhardt i et halvt år. Vikinger rodde mye og svingte tunge sverd, så jeg forberedte meg med styrketrening i seks måneder, forteller skuespiller Silje Torp til Dagbladet.

Få minutter tidligere er pressevisningen av det premiereklare humordramaet «Vikingane» avsluttet, men Torp turte ikke være i salen for å se den ferdige versjonen av humorhjertebarnet til serieskapere Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen.

Veik Conradi

- Nei, å se det med masse andre folk, det klarer jeg ikke. Jeg må se det hjemme aleine i stua, med puta klar, sier Torp.

I serien har hun rollen som «Frøya», kona til medskuespiller Kåre Conradi. Hans karakter «Orm» er, etter gammel vikingstandard, en feig og veik mannskikkelse som ikke er særlig fornøyd med at ektefellen drar på tokt for å plyndre, drepe og voldta munker.

- Jeg elsket å spille hard viking. Jeg husker hvor deilig det var da vi i samlet flokk og med fullt utstyr løp opp en åsside og så utover. Jeg tror jeg har litt viking i meg, fortsetter Torp og smiler bredt.

- Må ta vikingene tilbake

Som Dagbladet tidligere har omtalt er «Vikingane» en humordramaserie satt til vikingtida i år 790. Serieskaperne Torgersen og Helgaker har i sin regidebut tatt med moderne temaer som kjønn og likestilling inn i våre berømte forfedres brutale verden.

- Det er på tide at vi tar vikingene tilbake fra Hollywood, og skal noen kødde med den tida er det oss, mener Silje Torp.

Alle scenene i «Vikingane» er først spilt inn på norsk, så har skuespillerne umiddelbart tatt samme scene på engelsk. Målet er å selge serien til tunge internasjonale bransjeaktører.

- Vi kan vel være så ærlige å si at det er et mål å få den solgt til Netflix eller HBO, sier Helgaker til Dagbladet.

- Episk og dust

Rett før det ble trykket play på Filmens Hus i Oslo og de to første episodene av «Vikingane» rullet over lerretet, oppsummerte regissøren, på svært beskrivende vis, det som har vist seg å bli mantraet til humorserien.

- Dette skal være episk og dust, og jeg tror vi er innafor, sier Helgaker.

«Vikingane» har premiere 14. oktober på nrk.no. Alle episodene er tilgjengelig fra samme dato.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer