Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Silver med dødsforakt

Silver spiller sin punkrock med dødsforakt. De går rett i strupen på lytterne med sin første ordentlige utgivelse, «Riot 1- 2- 3».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av mars satte Flekkefjord-bandet Silver Bylarm på hodet med sin helt vanvittige konsert på Blårock. Siden den gang har gruppas elektriske liveshow scoret maks på vilje og attityde, men de har ikke hatt så mange låter man har husket når spetakkelet har forlatt scenen.

Den slags er ikke noe nytt når det gjelder unge, overmodige band. Etter mitt syn har det hele tida bare vært et spørsmål om å forvalte Silvers enorme potensial.

I forbindelse med deres første seriøse utgivelse er det nettopp det som har skjedd.

De har kommet inn under vingene til Euroboys-sjef Knut Schreiner. I denne sammenhengen er det imidlertid mest relevant å trekke fram Schreiners bakgrunn fra Turboneger. Seksspors-ep-en Riot 1-2-3» viser at Silver er høyst potensielle arvtakere etter Turboneger. De er uredde som få, og de gjør den skitne, glamorøse punken fra 70-tallet til deres egen. Dette er høyoktan- rawk , gjort med like mye attityde og usensurert energi som det Silver er kjent for på scenen. Schreiner har klart å få bukt med den mest hodeløse entusiasmen til 20-åringene. Nå er det nyanser og detaljer i lydbildet, og dermed framstår også låtene som sterkere og mer distinkte. Tittellåta er rein overkjøring, den er glam-punk på sitt mest effektive. Hanoi Rocks vil være stolte av sine etterkommere. «No Satisfaction» kunne vært en låt fra Turbonegers svanesang «Apocalypse Dudes». Det er ung og kåt rock på et helt ustoppelig nivå. Men det er fortsatt åpenbart at Silver mangler noe på låtsida. Det vil sikkert komme etter hvert. Ta «Riot 1- 2- 3» som en forsmak på noe rått og godt som kommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!