Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Silya Nymoen rørte dommerne til tårer og gikk av med seieren

Silya vant «Stjernekamp».

Fornebu (Dagbladet): - Jeg har aldri vunnet noen ting!

Åtte artister har de siste ukene blitt stemt hjem en etter en. Aller sist var det 19 år gamle Agnete Johnsen og den rutinerte Silya Nymoen (35) som sto igjen i kveldens finale i «Stjernekamp». 

Og etter kveldens finale var det Silya som trakk det lengste strået. 

Hvordan skal du feire?

- Jeg skal bli så full! Jeg har allerede tatt et par whiskyshots. Vi skal feste. Det er så deilig å ha alle sammen her. Vi skal ha en svær fest, og jeg gleder meg!

Går det ann å få satt noen ord på hva du føler nå?

- Jeg syntes det er litt vanskelig å si noe fornuftig. Jeg prøver meg på ord som ekstase og lykke, men det er mer enn det. Kan noen lage et ord som beskriver det? Det er så deilig å få igjen for alt det man gjør. Jeg hadde fortsatt med dette uansett, men det gir en ekstra boost til å fortsette. 

- Karrieremessig åpner det flere dører. Dette er en fantastisk plattform. Stjernekamp er helt utrolig! En av de beste avgjørelsene jeg har tatt i hele mitt liv er å si ja til dette. Og jeg er så glad for at det skal bli en tredje sesong! Kanskje jeg får lov til å bli med og si noen ord. Kanskje jeg blir dommer? 

Andreplassen
På sølvplassen i år kom nitten år gamle Agnete Johnsen. Hun var forberedt på andreplassen.

- Jeg ble ikke overrasket. Silya er en fantastisk artist og hun fortjente dette her. Punktum. 

- Jeg føler at jeg har vunnet uansett. Jeg kom til finalen, og har fått gjøre alt jeg hadde lyst til. Det holder for meg. 
Tre låter hver Nymoen ble på forhånd nevnt som favoritt av de allerede utstemte deltakerne

Artistene skulle framføre tre låter hver: En de har gjort i «Stjernekamp» tidligere, en egenkomponert låt, og en valgfri låt. 

Først ut av finalistene var Agnete, som valgte å gjøre balladen «Har du fyr» av Ola Bremnes, en låt hun fortalte lå hjertet hennes nærmest. Og dommerne var skjønt enige om at 

Silya på sin side gikk for rockeklassikeren Welcome to the Jungle av Guns and Roses. 

- Det var helt rått. Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å lande, var tilbakemeldingen fra fjorårsvinner Rita Eriksen, som var tredjemann i ekspertpanelet i kveld. 

En gammel og en ny Deretter var det egenskrevne låter som sto på tapetet. Der gikk Agnete for megahiten Oro Jeska Beana hun vant både MGP jr og Spellemannspris for med bandet Blacksheeps da hun var 14 år. Silya på sin side valgte en låt ingen hadde hørt på forhånd. 

Vis mer

Til slutt fikk artistene velge en låt helt selv, uavhengig av sjanger. Agnete gikk for «Roar» av Katy Perry. Silya framførte «You got the love» av Florence and the Machine. 

Låta fikk panelekspert Mona B. Riise til å gråte på tv, akkurat som forrige lørdag. 

ROCK: Silya Nymoen valgte Welcome to the Jungle av Guns and Roses som kveldens første låt. Foto: Nina Hansen
ROCK: Silya Nymoen valgte Welcome to the Jungle av Guns and Roses som kveldens første låt. Foto: Nina Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media