Simen (18) skeier ut i skrivinga

Kameraten mente han skrev "som et dyr." Det utløste månedens dikt.

BLE MÅNEDENS POET: Simen Formo Hay gikk til topps med et dikt med en tittel som "skulle lure leseren litt." Og som ble mer destruktivt enn han hadde trodd.
BLE MÅNEDENS POET: Simen Formo Hay gikk til topps med et dikt med en tittel som "skulle lure leseren litt." Og som ble mer destruktivt enn han hadde trodd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

— Utrolig hyggelig å bli verdsatt, sier Simen Formo Hay, kåret til desemberpoeten i Skolekammeret. Han har to dikt i finalen, med titlene roman og diagonal haus, og det er sistnevnte juryen hengte seg fullstendig opp i.

Skeier ut i skrivinga Simen går på Foss videregående skole i Oslo og bruker tida si ganske bredt innenfor kunst og kultur.

— Skriving, skuespill og musikk er de viktigste tingene for meg, og jeg prøver å kombinere disse tre mer og mer. Utenom dikt er jeg veldig glad i, og mest komfortabel med, å skrive noveller. Jeg ser nok for meg å skrive mye noveller de neste årene, i tillegg til å lage mye musikk. Det er spennende å utvikle et repertoar i forskjellige kunstformer, og se hva slags overføringsverdi de har, mener han.

— Hva med dikt, har du skrevet lenge?

— Min karriere innen lyrikk har ikke vært den store. Har stuslet litt med det i noen år før jeg begynte å skrive dikt litt mer aktivt i høst, men dog ikke i store kvanta. Å skrive dikt er for meg veldig idébasert og øyeblikksfangende. Jeg bruker sjelden lang tid på et dikt, og jeg beskriver som oftest en konkret situasjon jeg er i, gjerne for å prøve å sette meg selv i et nostalgisk lys.  Skolekammeret fikk jeg høre om via min nære venn og lyriske mentor Erik Kjos Fonn (finalist i Skolekammeret flere ganger, og månedens poet i august, journ.anm.). Jeg ble fascinert av flere av diktene han sendte inn til dere, og da spesielt djembe. Jeg tenkte jeg skulle prøve det ut noe selv, og plutselig drev han og jeg storproduksjon side om side under navnet "fristil," ment til å være et alibi for litterære utskeielser. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer