DØD: Simon Flem Devold etter at han fikk utdelt UNICEF Norges Ærespris, på bakgrunn av sitt engasjement og arbeid for barn med spalten "På skråss" i Aftenposten.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix .
DØD: Simon Flem Devold etter at han fikk utdelt UNICEF Norges Ærespris, på bakgrunn av sitt engasjement og arbeid for barn med spalten "På skråss" i Aftenposten. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix .Vis mer

Simon Flem Devold er død

Ble 86 år gammel.

DAGBLADET / NTB: Forfatter og journalist Simon Flem Devold er død.

Han ble 86 år gammel, melder Sunnmørsposten.

Devold er kanskje best kjent som representant og forsvarer for barna, blant annet gjennom sin faste spalte i Aftenposten, «På skråss». For nettopp dette arbeidet mottok han også Fritt Ords honnør i 2012. 

I 2011 ble det kjent at Devold var rammet av uhelbredelig kreft.

- Jeg har fått en type kreft som ikke kan stoppes. Legene jobber for å hindre spredning. Kreften har spredd seg, men jeg får medisiner og strålebehandling, sa han i et intervju med NRK.

I møte med den alvorlige kreftsykdommen hadde Devold også gjort seg opp flere tanker rundt døden. 

- Jeg er spent på hva som møter meg etter døden. Jeg har den gamle, barnslige tanken om at der er en himmel som tar imot oss, og den skal være adskillig mye bedre enn det som møter oss her på jorda. Og det er ikke verst, for jeg har hatt et veldig, veldig godt liv, sa han.