Simones snille pop

For tre år siden levde D'Sound på tørrmat og snille foreldre. Nå lever de av snill pop.

- Det er så herlig at vi har klart å komme så langt. Norge er jo et gitarrockland!forteller D'Sound.

- «Dette er musikk det norske folk ikke vil ha» sa de som hadde greie på det. Ikke engang vi trodde at det var liv laga for D'Sound i Norge,

21000 var det ganske så imponerende salget de klarte å få til av fjorårets debut-skive «Spice Of Life». I samme slengen fulgte fire singler som alle krøp inn blant de ti øverste på hit40. Tre av dem lå der til og med samtidig. Og nå har den nye «Ain't Giving Up» nettopp avsluttet et fire måneder langt opphold på den samme lista.

Mandag slippes oppfølgerplata «Beauty Is A Blessing», og med den er det forventet at D'Sound tar steget opp blant de store i norsk popmusikk.

Det er mye som har endret seg i løpet av et par år Simone Larsen, Kim Ofstad og Jonny Sjo..

FØR: Få spillejobber, få oppmuntringer. Pakker med truser og tørrmat fra foreldrene. Holder på å gi opp sånn rundt 94/95. To nytteløse runder hos plateselskapene. Warners Tor Erik Hermansen har i ettertid uttalt at det eneste bandet han har angret på at han ikke «signa» når han hadde sjansen, er D'Sound. Til slutt får bandet platekontrakt med Polygram- som et eksperiment.

NÅ: 60 spillejobber i løpet av siste turnh, Hyperstate, MoldeJazz og mere til. En sjelden norsk suksess-debut. Mange oppmuntringer. 5000 møter opp når bandet spiller på Storbyfestivalen i Oslo i august.

D'Sound avslører at de har en bevisst holdning til sminke, hår og posering.

- Vi etterstreber en skjødesløs anti-eleganse, understreker Simone med stort alvor. Men ikke mer skjødesløs enn at bandet helst vil godkjenne alle bilder som blir tatt av dem.

- Det er helt ålreit å være opptatt av hvordan man ser ut. Vi er tross alt popartister, konkluder Kim.

Tidligere var ikke D'Sound-medlemmene artister. De var bare musikere. Og det til gangs. Sjo og Ofstad har spilt med det som kan stå og gå av etablerte norske artister. Anne Grete Preus, Grete Svensen, Ole Edvard Antonsen, Ab Und Zu og resten av den Smuget-vankende musikereliten.

- Vi spilte på det som var en periode.

- Og med den fortiden vil enkelte påstå at dere ikke er så riktige og så urbane som imaget tilsier...

- Det er de kjipe musikerne litt på sidelinja som sier slike ting. Jeg mener, hva er feil med å være studiomusiker, utbryter en litt småarg Kim.

- Se på de mest sjefe studiomusikerne i L.A. De er jo helt konger! Norge må være det eneste landet i verden hvor det er negativt å være en flink musiker, konkluderer de.

SIMONE HAR EN LITT ANNEN FORTID. Hun var på full fart inn i eurodance-gruppen Trancylvania som Silvany Bricens etterfølger da D'Sound begynte å røre på seg for alvor.

- Jeg husker vi hadde en alvorsprat på en cafh, Jonny og jeg. Hva skulle jeg satse på? Jeg grein, Jonny trøsta og overtalte. Egentlig var jeg livredd for å svikte gutta i Trancylvania, som jeg allerede haddde sagt ja til, men til slutt valgte jeg å ikke svikte meg sjøl forteller Simone og sender redningsmann Jonny et hett blikk.

Med «Beauty Is A Blessing» er D'Sound i ferd med å bli en såkalt «internasjonal satsning» for bandmedlemmer og plateselskap. En viktig brikke i dette arbeidet er bandets nye manager, London-baserte Doe Phillips.

- Litt av ei dame. Hun har blant annet vært presseansvarlig for Oasis, og hun har gitt oss de storyene om Gallagher-brødrene. Når hun fikk rapportene etter en Tyskland-turnh vi gjorde, var hun nesten skuffa. Hun ville høre om et par ødelagte hotellrom, men fikk ingen!

Det er i det hele tatt sjelden noe tull med D'Sound. Fyll og fanteri er tabu for både Kim og Jonny. Jeg har aldri smakt alkohol i hele mitt liv, med unntak av sjokoladebiter med konjakk i, understreker Kim. Jeg er ikke totalavholds og kan ta meg et glass vin eller to, men du vil aldri se meg ravende rundt i byen, supplerer Jonny. Sistnevnte må også ta ansvaret for at D'Sound har blitt beskyldt for å slå et slag for gla'kristenheten. Jonny er kristen, og det respekterer vi han for, sier Simone som noe spøkefullt betegner seg som D'Sounds sorte får.

DET VAR LIKEFULLT BANDETS GRIMME ELLING som kom opp med albumtittelen «Beauty Is A Blessing». På sin helt egne, dramatiserende og lett naivistiske måte forteller Simone selv hvordan det skjedde.

- Jeg var på vei opp til Jonny i Hegdehaugsveien i Oslo. Akkurat da jeg syklet forbi Tinghuset som fortsatt var under konstruksjon, begynte jeg å nynne på den sangen. Jeg tenkte på en fyr som skiftet navn fra Dennis til Tony bare for å føle seg litt bedre. Og på hvor opptatt jeg var av å være vakker da jeg var yngre. Jeg følte meg alltid som den stygge andungen... Slik ble altså den sangen og den tittelen til, fastslår Simone.

For Jonny betyr sangen noe litt annet.

- For meg handler det om hva skjønnhet egentlig er for noe. Om genforskning og om hvordan forskerne snart kan bestemme at babyene skal bli sånn og slik. Jeg har en bror som har Downs syndrom, og jeg kunne aldri tenkt meg en dag uten ham.

PÅ TROSS AV SLIKE SUNNE HOLDNINGER, har D'Sound foretatt sin egen private kloning. En cover-versjon av Shakataks 1984-hit «Down On The Street» er spydspissen i lanseringen av «Beauty Is A Blessing». Men de vil ha seg frabedt antydninger om at de prøver å ta en lettvint innersving til berømmelse med sin coverversjon.

- Vi er det motsatte av den internasjonale poptrenden med én hit, og så vekk med det bandet. For oss er musikk lidenskap. Vi skal digge det vi gjør.

Nå begynner det da også å dryppe litt behaglig på bandet.

- Det er morsomt for lille D'Sound når vi får brev fra Tyskland og Florida. Kompisen fant til og med skiva vår på Filippinene, stråler Simone, Kim og Jonny.

«Beauty Is A Blessing» slippes mandag førstkommende. 7. oktober begynner D'Sound sin Norgesturnh i Stavanger.

<B>VEL BLÅST:</B> D'sound med (f.v) Kim Ofstad, Simone Larsen og Jonny Sjo er klare med et nytt album.