Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Simpson-boka kan havne på nettet

«If I Did It» blir ikke bok i tradisjonell forstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve prosjektet, som skulle bestå av boka «If I Did It» («Hvis jeg gjorde det») og to TV-intervjuer, er lagt død av News Corp., som eier TV-kanalen Fox og forlaget HarperCollins.

Men TV-intervjuet er allerede laget og titusener av bøker er sendt ut til bokhandlene. Derfor tror mange at boka kommer for salg på nettauksjonssteder som Ebay og videonettsteder som YouTube.

Får stor samleverdi

– En bok får verdi som samleobjekt når den er vanskelig å få tak i, og denne vil få veldig, veldig stor samleverdi, sier Richard Davies som er spesialist på bruktbøker og andre bøker med stor samleverdi.

Davies tror boka kan få en pris på flere tusen kroner dersom den blir lagt ut på auksjon. HarperCollins arbeider imidlertid på spreng for at det ikke skal skje. Alle bøkene som er sendt ut er kalt tilbake og daglig blir tusenvis av «If I Did It»-eksemplarer ødelagt.

«Hold kjeft»-penger

Likevel er det sannsynlig at O. J. Simpsons angivelig hypotetiske redegjørelse for hvordan han ville ha gjennomført drapene på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman får se dagens lys.

O. J. Simpson ble frikjent for drapene i 1995, men to år senere ble han i en sivil rettssak dømt til å betale over 200 millioner kroner i erstatning til ofrenes familier.

HVA HVIS: O.J. Simpson har skrevet boka «If I Did It» om hvordan han kunne  ha drept ekskona Nicole Brown Simpson og Ron Goldman. Foto: SCANPIX
HVA HVIS: O.J. Simpson har skrevet boka «If I Did It» om hvordan han kunne ha drept ekskona Nicole Brown Simpson og Ron Goldman. Foto: SCANPIX Vis mer

Denise Brown, søsteren til Nicole Brown Simpson, beskyldte tirsdag News Corp. for å prøve å få hennes familie til holde kjeft ved å tilby flere millioner dollar.

(ANB-AP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!