Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Simpsons tar sats igjen

Den amerikanske anti-kjernefamilien er tilbake! Fredager sendes nye episoder med familien Simpsons.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien Simpsons er vrengbildet av den amerikanske kjernefamilien. Helt siden første episode ble sendt i 1990 har pappa Homer, mamma Marge og barna Bart, Lisa og Maggie hatt trofaste tv-seere over hele verden.

For et år siden feiret serien 10-årsjubileum som historiens lengst-varende animerte tv-serie. I dag er det nærmere 60 millioner som følger serien hver uke.

I fjor ble Matt Groenings nyeste serie «Futurama» vist på norsk fjernsyn, men nå er det altså klart for nye episoder av serieskaperens storsuksess «The Simpsons».

Serien er kjent for sin satire over det amerikanske samfunnet, og mange kjente personer har blitt karikert eller har selv deltatt med stemme til figurer i serien. Denne våren dukker blant annet gruppa The Who opp i animert utgave.

«I USA er du ikke kjendis før du har blitt parodiert i «The Simpsons»», forteller hovedfagsstudent Håkon M. Sverdrup til Aftenposten. Han skriver hovedoppgave om serien.

«Serien er genial, banebrytende og viktig. Man kan ikke unngå å bli imponert over den», sier Sverdrup. Han kan fortelle at det ligger ni måneders arbeid, 300 innvolverte og mange millioner kroner bak hver episode.

Så det er bare å benke seg foran tv\'n med andakt. Nye episoder sendes hver fredag klokka 19.00 på TV3.

Les mer om serien på hjemmesidene til The Simpsons.

Hele Norges coronakart