Sin egen sang

Hun startet bandet Throwing Muses som 14-åring. Nesten 20 år senere er bittersarte Kristin Hersh fremdeles ærligere enn de fleste.

For Kristin Hersh er det viktig å synge sant, og som sannheten er sangene hennes like smertelig skjøre som de er sterke. Med over gjennomsnitts ærlige og selvutleverende tekster, synger Hersh de sangene hun MÅ synge.

Kristin Hersh slapp sitt femte album, "Sunny Border Blue", for vel to måneder siden. For uten en coverversjon av Cat Stevens\' "Trouble", har Hersh produsert, skrevet og spilt alle instrumenter selv. Musikken, som varierer fra det akustiske til det orkestrerte, er så visst hennes egen.

Før det har hun gitt ut "Hips And Makers" (94), "Strange Angels" (98), "Murder, Misery and then Goodnight" (98) og "Sky Motel" (99).

Kristin Hersh beveger seg i samme gate som PJ Harvey og Liz Phair. Hun ble kjent som vokalist i bandet Throwing Muses, som hun startet sammen med halvsøsteren sin i en alder av 14 år. Hun var også en av gallionsfigurene i det alternative miljøet rundt Boston-band som Lemonheads, Pixies og The Breeders på begynnelsen av 90-tallet.

Hvis du vil sikre deg billett, så vit at det er en fare for at det blir utsolgt. Antallet billetter er nemlig halvparten av det vanlige på Rockefeller, fordi det blir ordnet sitteplasser for publikum.

Les mer om Kristin Hersh på sidene til plateselskapet 4AD. Her kan du også høre singelen Your Dirty Answer som mp3-fil.

Du finner også en kort tekst om henne på sidene til Rockefeller.