Anmeldelse: CC Cowboys - «Remontert»

Sin egen verste fiende

CC Cowboys vaker i kjent farvann på sitt 13. album.

TRIO: Jørn Christensen (f.v.), Magnus Grønneberg og Per Vestaby er grunnstammen i CC Cowboys, mens Henrik Maarud er hentet inn på trommer etter at Agne Sæther sluttet etter 32 år. «Remontert» er tilgjengelig fra imorgen. Foto: Nina Djærff
TRIO: Jørn Christensen (f.v.), Magnus Grønneberg og Per Vestaby er grunnstammen i CC Cowboys, mens Henrik Maarud er hentet inn på trommer etter at Agne Sæther sluttet etter 32 år. «Remontert» er tilgjengelig fra imorgen. Foto: Nina Djærff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: CC Cowboys ga i mai ut det retrospektive livealbumet «Med KORK i Kollen». Konserten ble filmet og har gått noen runder på NRK TV. De har lagt bak seg en hektisk festivalsommer og er midtveis i en høstturné. Det er på tide å «remontere seg sjøl»!

Det betyr ikke bare å montere noe om igjen, det kommer visstnok av det franske uttrykket for å forsyne en hær med friske hester, nye krefter og ny framdrift. Men kan det spores i Fredrikstad-bandets 13. studioalbum?

Ny trommis

Noe er nytt. «Remontert» er den siste innspillingen med trommis Agne Sæther, som hadde vært med siden starten i 1989 (tre låter her) da han ga seg tidligere i år og den første med Henrik Maarud (fem låter her). Han er mest kjent for sitt samarbeid med bluesbroren Amund og som produsent i Snaxville Studio i Skogbygda i Nes.

Med «Perfekt normal» (2018) ble CC Cowboys på en måte sin egen verste fiende. Albumet var preget av fornyelse, en ny kreativitet og en fantasifull og potent produksjon. I min femmer-anmeldelse skrev jeg at «det er som om de har funnet tilbake til ungdomskilden». Jeg utnevnte like godt albumet til ett av Fredrikstad-gruppas beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer