Sinatras mappe frigjort

FBI frigir nå hemmeligstemplet informasjon om avdøde Frank Sinatra. Mappa inneholder alt om hans mafiatilknytning og kommunist-anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FBIs 1200 sider store Sinatra-arkiv viser seg å være et sammensurium av fakta, beskyldninger og rykter om superstjernen - samt et ukjent antall trusselbrev.

Ifølge FBI fikk Sinatra, etter anmodning, lov til å se mappa si i 1979 og 1980. Den gang fikk han kikke på alt FBI-materialet - bortsett fra 25 sider.

«Kommunistjævel»

I 1955 rapporterte en av spesialagentene ved Philadelphia-kontoret direkte til FBI-sjef J. Edgar Hoover at «Frank Sinatra, en kjent radio- og tv-stjerne, er medlem av Kommunistpartiet» .

En agent i Detroit kunne - etter undersøkelser - fastslå at at Sinatra «verken var aktiv i eller tilknyttet kommunistpartiet i staten Michigan» .

De frigitte dokumentene inneholder også arrestasjonsfoto, tatt forfra og i profil med ditto arrestasjonsnummer. Bildene ble tatt av sheriffen i Bergen, North Carolina i 1938.

Mafiaboss

Mappa inneholder også opplysninger om Sinatra og hans forretningspartnere, vennen Jilly Rizzo og den beryktede mafiabossen Carlo Gambino, som tapte 100000 dollar på en dårlig aksjehandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer