Sindre (23) ble Norges første iPhone-kjøper

Lang kø da telefonen ble lagt ut for salg i Oslo.

(Dagbladet.no): Mange iPhone-sultne nordmenn møtte opp for å sikre seg et eksemplar av den nye iPhone 3G da Telebutikken på Byporten i Oslo åpnet klokka seks i dag tidlig.

Les også: Sett db.no som startside og vinn en iPhone!

Etter å ha møtt opp klokka ti torsdag kveld , var det Sindre Spurkland (23) som kunne applauderes av butikkpersonalet som den første kjøperen av iPhone i Norge.

Men hvorfor sitte i kø en hel natt for en telefon?

- Jeg har egentlig ikke så mange svar på det. Det var vel at jeg ville sikre meg den når den kom, og nå er den jo her, sier Sindre til Dagbladet.no.

- Så for seg liten kø

Den nye iPhone-utgaven med 3G ble lansert på verdensbasis i dag. Først ut var New Zealand, der det ifølge nyhetsbyrået Reuters skal ha vært folk som har ligget i telt i flere dager. Mengdene skal også ha stormet butikkene.

Noe teltleir var det ikke i Oslo, men de første kom til Byporten sent torsdag kveld. August Lilleaas (21), som ble gjort til uoffisiell kølapputdeler, holdt kølappen med

Sindre (23) ble Norges første iPhone-kjøper

nummer 35 på da Dagbladet.no var innom i ett-tida.

- Jeg hadde nok heller sett for meg at det var 10 stykker eller noe som kom til å stå her før de åpner, sa han da.

Men den lille køen om natta var ingen ting mot menneskemengdene som kom seg inn på Byporten rett før åpningstid, og fortsatte å strømme inn etter klokka seks. Ingen holdt noe offisielt tall, men anslagsvis var flere hundre personer i kø da dørene åpnet.

Det gikk likevel ganske rolig for seg på grunn av et kølappsystem da køen beveget seg inn på det ellers stengte kjøpesenteret.

Det er ingen som vet helt hvor mange telefoner det er til salgs, og det vil heller ikke daglig leder Lisa Bekkedal i Telebutikken på Byporten fortelle.

- Vi deler ut så lenge vi har telefoner, men det kommer nye leveranser hver uke framover, så vi håper å dekke etterspørselen, sier hun til Dagbladet.no.

Ikke fornøyde med NetCom

Sindre og nummer to i køen, kameraten Adrian Høiland (20), er ikke i tvil om at iPhone er den beste telefonen, etter å ha hatt den første modellen. Åpenbare mangler ser de heller ikke, og er ikke enige med Dagbladet.nos journalist om at den manglende MMS-støtten er et problem.

- Vi lever jo i 2008. MMS er utdatert teknologi, og jeg har ikke savnet

det, sier Adrian.

Ingen av dem er sikre på om de kommer til å holde seg til Netcom som

leverandør, og synes begge at prisene kunne vært bedre.

- Det er synd at de har fått monopol på å selge telefonen. Det blir stive
priser, og det hadde det kanskje ikke vært hvis det hadde vært konkurranse,
mener Sindre.

LANG KØ: Mange ønsket å sikre seg den nye iPhone tidlig fredag morgen.
STILLERE I NATT: August Lilleaas organiserte den første køen på Byporten i natt. I en periode måtte disse aller ivrigste stå utendørs utenfor Oslo S, som stengte i noen timer i natt.
ENTUSIASTER: Sara-Maxima (2 og et halvt) var trolig den yngste køsitteren på Byporten, og kom dit sammen med mamma Susann Vøybu, pappa Vegar Vøybu og storebror Sebastian (15) rundt midnatt. Telefoner gikk imidlertid bare til familiens to eldste medlemmer.
LIKE FØR: Sindre Spurkland og kameraten Adrian Høiland står som nummer en og to i køen rett før butikken åpner.