Sinead O'Connor dumpet fra American Music Awards etter at paven nektet samarbeid

- Showbiz er en arena for vampyrer.

RASER: Sinead O'Connor har gått ut med et langt innlegg på sin egen hjemmeside, hvor hun raser mot produsentene av American Music Awards. Foto: Stella Pictures
RASER: Sinead O'Connor har gått ut med et langt innlegg på sin egen hjemmeside, hvor hun raser mot produsentene av American Music Awards. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den 24. november går den årlige American Music Awards (AMA) av stabelen i Los Angeles.

I den forbindelse hadde den irske artisten Sinead O'Connor fått tilbud om å opptre med en mashup av sine låter «Nothing Compares 2 U» og «Take Me To Church», hvor pave Frans skulle introdusere 47-åringen.

- Ville ikke skjedd Ifølge New York Daily News har produsentene av AMA nå trukket tilbake invitasjonen, på det grunnlag av at paven ikke ville gå med på avtalen om å introdusere artisten under den populære prisutdelingen.

På sin egen hjemmeside går artisten nå ut og raser mot produsentene av AMA, og mener hendelsen kunne vært unngått.

- Showbiz er en arena for vampyrer. Dette ville ikke skjedd dersom det var kvinner som hadde ansvaret for Dick Clarke Productions, skriver hun.

Rev i stykker bilde Det er ikke kjent hvorfor paven nektet å inngå et samarbeid, men O'Connor, som er kjent for å være kontroversiell, har blant annet revet i stykker et bilde av Pave Johannes Paul II på direktesendt amerikansk TV i 1992.

Hendelsen førte blant annet til bannlysing fra ulike radiostasjoner, og negative reaksjoner fra publikum på konsertene hennes.