Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Singel nisse lurer damer

I TVNorges nye julekalender tror 24 damer at det virkelig er julenissen de dater.

(Dagbladet.no:) Årets julekalender på TVNorge er en parodi på alle ungkars- og ungkarskvinneprogrammene som har gått på den samme kanalen de siste åra. I «Ungkarsnissen» skal julenissen finne seg ei nissekone, og han har 24 vakre kvinner å velge mellom. Hver dag må selvfølgelig en av dem forlate huset - og til slutt, på julaften, står nissen igjen med ei dame.

Kvinnene skal forsøke å sjarmere nissen, for de tror faktisk det er den ekte julenissen. Per Morten er derimot en helt vanlig mann.

Det er derfor knyttet stor spenning til om noen av kvinnene klarer å avsløre at Per Morten bare er en vanlig mann og om han klarer å holde masken.

Og hva skjer når han til slutt må fortelle sin utkårede at han bare er en lurenisse, vil hun da ha ham?

I stedet for roseseremoni deler nissen hver kveld ut stjerneskudd til jentene han vil ha med seg videre.

Siden programmet også skal sendes på svenske Kanal 5 er halvparten av jentene svenske. Men nissen er selvfølgelig norsk. Skuespiller Jeppe Beck Laursen har fått det ærefulle oppdraget å spille falsk nisse.

Et snaut kvarter

Dagbladet.no har sett en første episoden som sendes i morgen kveld. Det er lett å se at de har hentet inspirasjon i dating-programmene, og det er mye som funker. Det kan imidlertid går litt vel fort i svingene, når en hel episode skal presses inn på et kvarter minus reklame.

«Nissene på låven» klarte dette. Men det er litt urettferdig å sammenlikne «Ungkarsnissen» med forgjengeren, selv om det er vanskelig å la være.

Beck Laursen har sjarm og kommer helt sikkert til å få smørøyet til å smelte i grøten til jentene. Men klarer de sammen å få julestressede nordmenn til å benke seg foran tv-en?

Muligens. Og forhåpentligvis blir det litt mer struktur i episodene etter hvert. Vi skal i hvert fall gi dem en sjanse. Ikke fordi det snart er jul, men fordi vi husker hvor morsomt «Nissene på låven» var - og hvis dette er i nærheten blir det bra.

- Til tider direkte dum

Her er TVNorges omtale av noen av de håpefulle nissejentene:

Linda-Camilla er en meget sexy ung kvinne, men godtroende og til tider direkte dum.

Amber har tenkt å gifte seg rikt. Lykkes hun i å kapre nissen skal hun nok få han til å slutte å dele ut julegaver gratis.

Thérese retter på alt og alle - inklusive ungkarsnissen. Er det noe hun er stolt over er det sin hjerne og sine ben. Det første har gitt henne en flott karriere og det andre har ført til at hun har draget på mennene både innenfor og utenfor rettssalen.

Synnøve er en stille pike som vil være med i gjengen men som alltid blir stående utenfor. Hun er en pen pike som lett blir mobbeoffer.

Reprise-kalendere

For to år siden hadde TVNorge stor suksess med «Nissene på låven». Realityparodien ble sett av 370 000 nordmenn, og reprisene i fjor hadde nesten like mange seere.

Espen Eckbo og Kristian Ødegård er ikke helt arbeidsledige i jula i år heller, og er tilbake på TV2 med nye nøtter. I påska laget de en parodiserie på NRKs påskenøtter, og suksessen fortsetter nå i romjula.

NRK sender i år «Jul i Blåfjell» for tredje gang. Opp mot en halv million fulgte blånissene da serien ble sendt første gang i 1999. TV 2 har også en reprisekalender og sender «Olsenbandens første kupp».

SPENTE: Damene sitter og håper på å få et stjerneskudd av nissen.
GAVER: Kvinnene åpner pakker med oppgaver.
VANSKELIGE VALG:</v> Ungkarsnissen må velge mellom 24 vakre jenter. Det er ikke alltid like lett.
PÅ FANGET: Ungkarsnissen Per Morten, spilt av Jeppe Beck Laursen, koser seg med jentene - før han sender dem hjem.
KVINNEKAMP: De 24 damene er fra Sverige og Norge, og det blir selvsagt en landskamp ut av slikt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media