Singel og forvirret

Grand Prix-vinner Knut Anders Sørum ble oppringt av sin gråtende ekskjæreste etter lørdagens triumf.

Det går opp og ned her i livet. Noen dager før Knut Anders Sørum (27) sang seg inn i hjertene til titusenvis av tv-seere og ble vinner av Grand Prix, ble det slutt med kjæresten. De to har holdt sammen det siste halvannet året. Den hemmelige gamlekjæresten var den eneste som fikk snakke med totningen da seieren var et faktum.

- Hun gråt i telefonen.

- Hun angret vel?

- Nei, hun er artist selv, sier Sørum dagen derpå. Han sitter på hotellrommet på Oslo Plaza og svarer på de samme spørsmålene om og om igjen. Selv om han ikke var i seng før halv sju, er den kristne artisten sterk og klar. Til tross for at han ikke er avholdsmann.

- Kanskje dere blir sammen igjen nå?

- Jeg tror ikke en Grand Prix-seier er noe å bygge et forhold på.

Telefonen sprengt

Knut Anders Sørums telefon gikk i stykker i seiersrusen. Til pause hadde han fått 38 tekstmeldinger. - Seinere sto den bare og tikket. Den låste seg helt.

Seieren ble feiret på Smuget og seinere med nachspiel på rommet. Deltakerne var andre Grand Prix-artister, venner og folk fra plateselskapet. Klokka 11 i går formiddag våknet helten med bare litt skallebank.

- Hva tenkte du da våknet?

- «Hva har du stelt i stand nå?» Og litt «hjelp!».

- Litt voi, voi?

- Ja, det er litt sånn voi, voi akkurat nå.

Smigret

Fram mot Istanbul 15. mai skal han perfeksjonere sangen «High».

- Da jeg våknet, tenkte jeg også på hvor glad jeg er for at så mange stemte på min sang. Det er utrolig smigrende, sier sangeren med ti års erfaring fra det lett religiøse bandet «Expect». Sørum skal leve av sang og musikk. Derfor ble det bare to år på videregående før han vraket planene om å bli bonde.

Gårsdagen gikk ikke bare med til å gi intervjuer. Knut Anders Sørum så hele sendingen i reprise.

- Var du nervøs underveis?

- Nei, jeg syntes det var moro, men jeg så at alt kan gjøres mye bedre i Istanbul.

I dag starter jobben med å skape en fullblods artist av Knut Anders. Sammen med representanter fra plateselskapet setter han seg ned for å planlegge framtida. Kjendisstatusen har han foreløpig ikke merket noe til. En tur ut på gata var alt han rakk i går, og det var ikke mange som gjenkjente ham.

- De vi møtte sa dessuten hele tida at feil låt vant, sier han.

SLITEN: For Grand Prix-vinneren Knut Anders Sørum gikk gårsdagen med på å gi intervjuer. Litt tid til avslapning og refleksjon ble det også.